Фонд компенсує українцям втрачений заробіток за час лікування гострих респіраторних хвороб

Фонд компенсує українцям втрачений заробіток за час лікування гострих респіраторних хвороб

У випадках встановлення лікарем закладу охорони здоров’я тимчасової непрацездатності, зокрема, при виявлені симптомів гострого респіраторного захворювання, підозрі на COVID-2019, Фонд соціального страхування України профінансує надання допомоги по тимчасовій втраті працездатності, яка компенсує застрахованій особі втрачений за час лікування заробіток.

Профінансовано 707,4 млн грн щомісячних страхових виплат

Профінансовано 707,4 млн грн щомісячних страхових виплат

Фонд соціального страхування України профінансував надання щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей за січень 2020 року у повному обсязі. Виплати отримали 205,1 тис. осіб на загальну суму 707,4 млн гривень.

У разі втрати здоров'я на роботі працівники мають право на медико-соціальні   послуги за кошти Фонду

У разі втрати здоров'я на роботі працівники мають право на медико-соціальні послуги за кошти Фонду

Фонд соціального страхування України здійснює страхування офіційно працевлаштованих громадян на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. Відповідно, у кожному з таких випадків передбачено надання страхових виплат та медико-соціальних послуг.

Застраховані особи мають право на реабілітацію після важких захворювань і травм за  кошти Фонду

Застраховані особи мають право на реабілітацію після важких захворювань і травм за кошти Фонду

Понад 460 млн гривень передбачено в бюджеті Фонду соціального страхування України на 2020 рік для забезпечення працюючих медичною реабілітацією. Таке лікування заплановано профінансувати для осіб, які матимуть потребу у відновленні здоров’я після інсультів, інфарктів, оперативних втручань та інших важких захворювань або травм.

Декретні виплати від Фонду зросли на 22,8% за підсумками року

Декретні виплати від Фонду зросли на 22,8% за підсумками року

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України у 2019 році зріс на 22,8%. Він склав 248,55 грн за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах, яка у загальних випадках триває 126 календарних днів.

УВАГА! ДЕРЖПРАЦІ ІНФОРМУЄ!

УВАГА! ДЕРЖПРАЦІ ІНФОРМУЄ!

З метою реалізації доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука Держпраці повідомляє про проведення плану заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, який складається з 3-х етапів: інформаційної кампанії, підготовчої роботи до проведення інспекційної кампанії та інспекційної кампанії.