Дніпровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує

 

 «Увага! Вилучення з обігу неякісної продукції!» 

 Фото без описуФото без опису

         До уваги суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом препаратів, та дієтичних добавок! 

Відповідно до пункту 2.1 Меморандуму про партнерство та співробітництво між Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 14.10.2022, з метою інформування та протидії поширенню неякісних препаратів, у тому числі ветеринарних препаратів, дієтичних добавок, харчових продуктів для спеціальних медичних цілей контролю ваги, які мають невідповідну якість, в рамках міжнародної взаємодії та обміну була отримана інформація Держлікслужби від 09.10.2024 № 9576-001.1/002.0/17-24 щодо вилучення неякісної продукції, а саме отримане термінове повідомлення від:

  • Управління з харчової продукції та лікарських засобів США (US FDA) про відкликання компанією 123HERBALS LLC препарату Vail-bon Jie Yang Wan capsules (капсули) через наявність дексаметазону і хлорфеніраміну в  продукції.

          Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів рекомендує споживачам не купувати та не використовувати Vail-Bon Jie Yang Wan, продукт, який рекламується та продається для кількох захворювань шкіри на різних веб-сайтах, зокрема www.everymarket.com та, можливо, на деяких роздрібних магазинах.

        Лабораторний аналіз FDA підтвердив, що Vail-Bon Jie Yang Wan містить дексаметазон і хлорфенірамін, які не вказані на етикетці продукту.

Дексаметазон - це кортикостероїд, який зазвичай використовується для лікування запальних станів. Використання кортикостероїдів може погіршити здатність людини боротися з інфекціями та може спричинити високий рівень цукру в крові, м’язові травми та психіатричні проблеми. Якщо кортикостероїди приймаються протягом тривалого періоду або у високих дозах, вони можуть пригнічувати надниркові залози. Раптове припинення може викликати симптоми відміни. Крім того, незаявлений дексаметазон у Vail-Bon Jie Yang Wan може викликати серйозні побічні ефекти в поєднанні з іншими ліками.

             Споживачі, які приймають Vail-Bon Jie Yang Wan, повинні негайно проконсультуватися зі своїм медичним працівником, щоб безпечно припинити використання цього продукту. Ризики відміни кортикостероїдів повинні бути оцінені медичним працівником. Тільки ліцензовані медичні працівники можуть оцінювати пацієнтів на предмет ризику або наявності пригнічення надниркових залоз.

            Хлорфенірамін - це безрецептурний (OTC) антигістамінний препарат, який використовується для лікування алергії. Антигістамінні препарати можуть викликати сонливість і впливати на розумову активність.

          Це повідомлення призначене для інформування громадськості про продукти, що продаються як дієтичні добавки або звичайні харчові продукти з прихованими інгредієнтами ліків і хімікатами. Ці продукти, як правило, рекламуються для сексуального посилення, схуднення та формування тіла, і часто представляють їх як «повністю натуральні». FDA не в змозі 100% перевірити та ідентифікувати всі продукти, що продаються як дієтичні добавки, які містять потенційно шкідливі приховані інгредієнти. Споживачі повинні проявляти обережність перед покупкою будь-якого продукту вищевказаних категорій.

         Просимо всіх суб’єктів господарювання діяльність яких пов’язана з обігом вказаної продукції провести інвентаризацію щодо наявності даних препаратів. У разі виявлення- вилучити з обігу та інформувати Дніпровське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби для проведення необхідних заходів, щодо вилучення небезпечної продукції, відповідно до законодавства.

        За більш детальнішою інформацією просимо звертатися до фахівців Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби за адресою смт Солоне, вул. Тереньєва,7 , ел пошта 21@dp.dpss.gov.ua

 

Дніпровське районне управління

Головного управління

Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області