08-14.07
РОБОТА ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ: 
За сприяння селищної ради та ГО «ОГ «Світочі»:
📦 Відправлено  особистих посилок зі смаколиками, з нагоди Дня народження на Донецький напрямок та Дніпропетровщину
🏥 Передано домашню їжу пораненим воїнам у 2  шпиталі міста Дніпро. Доставив Олександр Латиш
🤝Від благодійної організації «БФ «Небо України»» було видано гуманітарну допомогу  в кількості 300 набрів для  ВПО, сім’ям загиблих захисників, захисникам що в полоні та безвісті зниклим, а також працівникам закладів освіти, що працюють на кухні. 
 
КУЛЬТУРНО-МАСОВІ ЗАХОДИ:
В Григорівській сільській бібліотеці та в Багатському будинку культури проведено заняття гуртка «Лялька–мотанка» і гуртка образотворчого мистецтва на яких з дітьми виготовляли обереги, ляльки-мотанки, долучались до сушіння абрикосів, посмакували чаєм та провели розваги.
10.07.2024 в Центрі Активності громадян, було проведено ГО "Дівчата"  три заходи, які відвідало 16 дітей :
1. МК "Кавун" для дітей 3-6 років.
 МК - для розвитку дрібної моторики, діти навчаються роботі у команді.
2. Арт - терапія "Сквіш - антистрес" для дітей 7-11 років. 
Розвиток креативного мислення, дрібна моторика, знижує рівень тривожності, агресивності, імпульсивності, піднімає рівень самооцінки. 
3. Ворк - шоп "Колесо емоцій" для підлітків 12-17 років. 
Знайомство з собою та з емоціями ( своїми та оточуючих) індивідуальна і командна робота.
Освіта:
Освітяни нашої громади взяли участь у нараді селищної ради при громадській організації «Промінь» щодо запобіганню домашнього насильства, а також взяли участь у засіданні координаційної ради щодо запобіганню домашнього насильства.
Виготовлення пам’яток для закладів освіти щодо переліку документації до початку опалювального сезону
Отримання підручників 7 клас для ЗЗСО в ДОН ОДА.
Екскурсія здобувачів освіти Олександропільської  гімназії у м. Дніпро.
Участь  вчителів української мови у тренінгу громадської організаціїї «Навчай для України» (онлайн)
ДІЯЛЬНІСТЬ СЕЛИЩНОЇ РАДИ:
- 12.07.2024 Відбулося чергове засідання виконавчого комітету  та чергова 38 сесія 8 скликання. Розглянуто основні питання: про відкриття філії Центру активності громадян в селищі Новопокровка, про направлення депутатського звернення до ДТЕК щодо відключень світла.
- 09.07 Селищний голова Людмила Муркович взяла участь у нараді  Дніпровської районної адміністрації, на якій було розглянуто питання про проходження заходів з мобілізації людських та транспортних ресурсів за червень та доведення планових завдань на липень.
- 10.07. Селищний голова Людмила Муркович взяла участь у нараді  за участі  голови Дніпровської обласної військової адміністрації.
📇 На прийомі у селищного голови, з вирішення проблемних питань було 80 громадян.
- Підготовлено та направлено 4 запити, щодо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які планують продовжити навчання в освітніх закладах м. Дніпра.
- Центром надання адміністративних послуг здійснено: особистий прийом 232 громадян; надано 244 адмінпослуги; реєстрація і актуалізація даних в РТГ - 27 осіб; оновлення даних військовозобов'язаного – 130 осіб.
Участь в онлайн-нараді "Фіксація руйнувань: алгоритм дій органу місцевого самоврядування"
- Відбулось засідання комісії органу опіки та піклування, щодо встановлення факту здійснення догляду на непрофесійній основі. 4 –ом особам
- Участь відділу соціального захисту населення у ZOOM-конференції: «Децентралізація  на зв’язку: пріоритети ветеранських політик»
Ветеранська політика:
- Надано консультацію та направлено до відповідних інстанцій матір загиблого Захисника з приводу зубопротезування;
- Проведено 2 консультації учасникам бойових дій для оформлення пільг на житлово-комунальні послуги.
09.07. Зустріч з представниками ГО Промінь щодо розширення партнерства і співробітництва у сфері запобігання та протидії домашньому і гендерно зумовленому насильству , захисту прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.
- 10.07.2024 Службою у справах дітей та фахівцями БО «Надія та житло для дітей» здійснено обстеження умов проживання 10 сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю, сімей внутрішньопереміщених осіб. Проведено аналіз життєвих ситуацій, надана гуманітарна допомога, проінформовано про перелік послуг, які можна отримати.
11.07 Прийняли участь у вебінарі проєкту «Жінки. Мир. Безпека: діємо разом» де мали змогу ознайомитися з проектом та його можливостями за напрямками проведення аудиту безпеки в громаді та навчальних програм для місцевих фахівців
11.07.  Відбулося засідання координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми на якому розглянули питання щодо належного оформлення документації з виявлення та сповіщення про випадки домашнього насильства, насильства за  ознакою статі та провели  моніторинг зареєстрованих випадків здійснення насилля на території громади у 2023 році.
БЛАГОУСТРІЙ:
🏡Працівниками з благоустрою проводяться роботи з упорядкування паркових зон, пам’ятних місць. 
☘️ В межах акції "ВІТАМІНИ ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ" працівниками закладів та установ продовжується сушіння м’яти, кропу, абрикос – 61 кг, яблука – 40 кг.
🌱В межах реалізації проєкту «Сади для Перемоги» працівниками закладів, установ та благоустрою консервують кабачата, огірки, варення, збирають урожай зимового часнику та продовжують прополку комунальних городів;
■ Законсервовано: Криничанська гімназія – варення яблучне 12 л; Новопокровський ліцей – ікра кабачкова  9 л; Новопокровський ЗДО «Малятко» - кабачки 24 л, огірки  6 л, вишні 13л; Миропільська школа - варення з абрикос 9л, огірки 12 л, салат з кабачків 8,5л.
■ 08.07. Працівники з благоустрою прополювали кукурудзу.
Проведення поточних ремонтів в закладах освіти громади.
КУХОННИЙ БАТАЛЬЙОН:
👩🍳 Невтомні господині закладів освіти, культури, центру надання соціальних послуг готували: 🥘перші страви (борщ, суп рибний) – 28 л, 🍲другі страви (каша гречана, плов, картопля мовчанка та тушкована) – 17 кг, м’ясні страви: окорочка в духовці - 40 шт, котлети - 40 шт, 🍞 Хліб домашній – 15 шт, вареники (з картоплею) – 110 шт, пиріжки з картоплею – 50 шт,  солодка випічка (рогалики, печиво горішки з повидлом, вергуни, булочки цукрові, пиріжки духові з вишнею, печиво "Малятко") – 800  шт, пиріг заливний – 9 кг, 🥗салати (салат з помідорів та огірків)  – 12 кг, риба жарена – 60 шматочків, компот – 15 л, сосиски – 20 шт.
💙💛 Допомога небайдужих жителів: 
◇ Валентин Компанієць - 48 яєць.◇ 
◇Людмила Кулик - майонез 1уп, ковбаса 1 кг;
◇Тетяна Чорнобіль - ковбаса 1кг, майонез – 1уп;
◇Лариса Білан – олія 6 л;
◇Олена Синяк - молоко 3л;
◇Віра Тихоненко - 100грн;
◇ Людмила Калініченко – 10 кг;
◇Ангеліна Власовець і Любов Кириченко – абрикоси, яблука – 15 кг тижня:
◇Любов Рендигевич- помідори- 1кг, свіжі огірки- 1.5 кг, картопля- 12кг
◇Інна Юхименко- огірки – 5кг
◇Наталія Тону- фрукти на компот-2 кг
◇Лариса Бєлих –котлет
и смажені- 60 шт

◇Валентина Радченко- картопля – 8 кг. 
🙏Дякуємо працівникам закладів освіти, культури, селищної ради, центру надання соціальних послуг та небайдужим жителям громади за невтомну працю та допомогу

⚕️♻️ Всі об’єкти критичної інфраструктури працюють в штатному режимі

Фото без описуФото без описуФото без опису