3 червня 2024 року, - початок літа, теплий сонячний день, довгоочікувані канікули! За сприяння селищного голови Новопокровської ТГ Людмили Муркович учнівська молодь 9- 11 класів Новопокровського ліцею імені В.М. Сиволоба, педагоги Світлана Станчук та Ірина Дірша здійснили екскурсійну подорож до м.Дніпра. Першою станцією нашого подорожування була Дніпровська обласна рада, де всіх привітно зустріла Вікторія Возна, начальник відділу молоді, спорту та гендерної політики обласної ради, яка провела учнів до музею розвитку місцевого самоврядування Дніпропетровщини. Потім депутат обласної ради Наталія Гиренко запросила нас до сесійної зали. Учні ліцею відчули себе в ролі депутатів : зареєструвалися на сесійне засідання, обрали голову обласної ради та заступників, записалися на виступ, голосували за внесені пропозиції, а найактивніших дітей було нагороджено розвивальними іграми «Джанга».

Друга станція нашої подорожі – екскурсія до Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова. Тут всіх зустріла директор Марина Килимник, яка розповіла присутнім, що центр працює у сфері виховання та мотивації молодого покоління, яке виростає з юних мрійників, що сьогодні створюють фантастичні моделі літальних апаратів, а завтра будуватимуть міжпланетні кораблі й впроваджуватимуть неймовірні технології в різних сферах економіки та народного господарства.

Марина Килимник зазначила, що в НЦАОМ здійснюється освітня та науково – дослідницька робота в рамах реалізації завдань Національної космічної програми України. Значущим є також той факт, що навчання в аерокосмічних класах, гуртках аерокосмічного спрямування проводять досвідчені викладачі Центру та фахівці вищих навчальних закладів і підприємств аерокосмічного профілю.

Після цього нас привітала екскурсовод Людмила Олексіївна Марченко, показавши навчально – виставковий комплекс. На сьогодні це єдиний в Україні та Європі унікальний Центр виробів національно – космічної галузі, який використовується як презентаційний майданчик для проведення міждержавних перемовин, оглядових лекцій з історії космонавтики для учнів шкіл, студентів, гостей міста й області, а також як профорієнтаційна та лабораторно – технічна база з підготовки фахівців для ракетно – космічної галузі. У виставковому залі і на відкритому майданчику Центру ми ознайомилися зі зразками космічних апаратів, експозицією ракет – носіїв, космічних апаратів та інших пристроїв ракетно – космічного призначення. Учні мали можливість побачити стенди, присвячені видатним конструкторам Південмашу М. Янгелю, М. Макарову та іншим працівникам ракетно – космічної галузі України. Особливо дітям сподобалися технічні вироби, розроблені на підприємстві «КБ «Південне» та виготовлені на Південному машинобудівному заводі. Після завершення зустрічі ми зрозуміли, що отримали не тільки нові знання, цікаву інформацію, а й масу позитиву та енергії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису