Сади для Перемоги

Продовольча безпека і розвиток Новопокровської громади: крок до стабільного майбутнього

Новопокровська громада Дніпровського району Дніпропетровської області продовжує успішну реалізацію проєкту «Продовольча безпека – стабільність і розвиток» Сади для Перемоги у 2024 році. Цей важливий проєкт здійснюється в рамках ініціативи «Сади Перемоги», за підтримки проєкту SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance, Фонду "МХП-Громаді" та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Основна мета проєкту – забезпечення продовольчої безпеки громади, створення економічної активності, ефективне використання нових земельних ресурсів та підвищення самозайнятості членів домогосподарств. Цього року було підписано меморандуми про співпрацю з 33 фермерами та підприємцями, що свідчить про високу зацікавленість і підтримку з боку місцевих жителів.

Важливим етапом проєкту стало висаджування огородини на 10 комунальних городах. На комунальній земельній ділянці було посаджено кукурудзу, кавуни та дині. Насіння кукурудзи, кавуна було надано Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування "Всеукраїнська асоціація громад" у рамках програми UAID з аграрного та сільського розвитку в межах Програми підтримки продовольчої безпеки «Згуртовані громади».

Родина Юзвик Василя та Людмили надали нашій громаді близько 2000 саджанців солодкого перцю, для того,щоб готувати їжу для наших захисників

Саджанці перцю були роздані по старостатах та висаджені на комунальних огородах.

Також, в межах проєкту, Мотуз Анатолій передав 150 шт гусенят, яких доглядають наші працівники з благоустрою.

Особливу увагу заслуговує робота на площі 4 га, де 3 травня було посіяно кукурудзу. За для допомоги громаді провели оброблення грунту і посів кукурудзи Олександр Муркович , Юрій Балущак , Сергій Сабодаж, Юрій Білоус 7 червня 220 працівників виконавчого комітету, установ і організацій громади здійснили прополку кукурудзи.

Ми щиро дякуємо всім учасникам та партнерам за їхній внесок та підтримку. Завдяки вашій спільній праці, ми досягаємо важливих результатів у забезпеченні продовольчої безпеки та розвитку нашої громади. Ваша підтримка є запорукою нашого успіху та стабільного майбутнього!

Наголошуємо на продовженні минулорічної акції "ВІТАМІНИ ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ"

Розпочинається сезон цвітіння липи, закривання компотів, варення, виріс укроп, петрушка, цибуля. Запрошуємо приєднатися та забезпечити наших захисників вітамінами !!!

У єдності - наша сила.

Новопокровська громада впевнено крокує до сталого розвитку, завдяки спільним зусиллям і підтримці наших партнерів!

Фото без описуФото без опису

Фото без опису