З 2017 року 14 березня українці відзначають важливу дату – День українського добровольця. Це свято було засноване, щоб гідно вшанувати кожного хороброго українця, захисника та захисницю, які добровільно взяли зброю до рук, щоб боротися з російськими окупантами та подарувати кожному з нас світле майбутнє у вільній і незалежній Україні.
Цього року у нашій громаді з нагоди цієї важливої події за ініціативи селищного голови Л.І. Муркович та ГО «ОГ «Світочі»  пройшов патріотичний тиждень «Герої незламної України».
Упродовж цих днів в установах і закладах громади під гаслом «Герої живуть поруч» проходили зустрічі з родинами загиблих воїнів та земляків – захисників, які наразі боронять нашу землю від ворожої навали.
🫶 Для вихованців освітніх закладів були організовані зустрічі «Ті, що серцем небайдужі» з воїнами – земляками, які вже мобілізувалися або перебувають вдома у відпустці.
🌠 У мистецьких майстернях виготовляли подарунки - обереги для наших захисників. 
Традиційно пройшла благодійна акція «Подаруй воїну тепло рідного дому». Маленькі мешканці громади збирали посилки зі своїх улюблених ласощів, щоб поділитися ними з воїнами, працівники установ та закладів громади, небайдужі мешканці приготували  47 посилок для захисників. 
У закладах культури пройшли патріотичні  години «Гордість і пам’ять», книжкові виставки, перегляд кінофільмів «Доброволець», «Кіборги».
Заключним етапом тижня до Дня добровольця став патріотичний захід «Герої незламної країни», який пройшов у Новопокровському ліцеї ім. В. М. Сиволоба.
🫂 Почесними гостями на захід були запрошені члени родин загиблих воїнів – земляків, захисники, що перебувають у відпустках, та родини воїнів, які зараз захищають нас на передовій, а також волонтери Надія Нечерда та Роман Яцук.
З вітальним словом до присутніх звернулася селищний голова Новопокровської селищної ради Людмила Іванівна Муркович. Її перші слова – слова вдячності і пошани до батьків полеглих за їхніх відважних синів, що тепер з небес оберігають наш мир і спокій. 
Людмила Іванівна   відзначила, що завдяки активній роботі волонтерського центру на чолі з головою ГО «ОГ «Світочі» Альбіною Сільчук наша громада  згуртувалася у бажанні якнайшвидшої перемоги у війні. Ми успішно реалізуємо проєкт «Сади для перемоги» і плануємо подальший розвиток з 40 партнерами громади: товариствами, керівниками установ та організацій, підприємцями, фермерами, домогосподарствами.
 А смачні страви нашого кухонного батальйону здобули добру славу серед наших захисників. Неодноразово від хлопців з різних ділянок фронту до селищної ради лунали слова вдячності. Про це у своєму виступі відзначила Волонтер України Надія Нечерда. Під час урочистостей вона передала селищному голові Новопокровської селищної ради листи – подяки від воїнів з різних бойових частин і  прапор з підписами  бійців 93-ї окремої механізованої бригади. 
Промайнув прапор і групи розвідки 43-ї ОМБр, які напередодні завітали аби особисто подякувати за активну підтримку та готовність допомагати, вручивши селищному голові іменний прапор з підписами бійців та бойову сорочку, що підкреслило силу справжнього об’єднання. 
🎶Високу емоційну напругу заходу майстерно підтримували наші улюблені виконавці: Євгеній Осійчук, Наталія Дегтярьова, Яна Дядечко, Анна Шевченко, Євгенія Кремінь, а також ведучі: Марина Хаджиєва та Софія Давидова. 
🌻За доброю традицією, що усталилася в нашій громаді під час проведення таких заходів, наприкінці всі присутні пішли на Алею пам’яті, щоб вшанувати наших загиблих воїнів – земляків. Після покладання квітів до меморіальних дошок, всі присутні, об’єднавшись висадили 32 саджанці троянд, як символ вічної пам’яті. Процес висадження троянд цього дня був особливим, а для когось особистим, адже кожна троянда підкреслюватиме індивідуальність подвигів кожного загиблого Героя та тих, заради кого вони боролися.

Фото без описуФото без описуФото без опису