Перша трагічна звістка про загибель воїна - земляка від початку повномасштабного вторгнення прилетіла в нашу громаду до села Павлівка 13 березня 2022 року до родини Горбуна Сергія Вікторовича. 
Перший загиблий воїн Солонянщини з 24 лютого 2022-го…
Народився Сергій 5 грудня 1982 року. Під час строкової служби у лавах ЗСУ отримав звання сержанта.
 У 2015 – 2016 роках брав участь у війні на сході України. Повернувся додому, дбав про добробут своєї родини, будував плани на майбутнє. Та коли розпочалася велика війна, знову взяв до рук зброю. Уже 26 лютого 2022 року стояв на подвір’ї військкомату.
Турботливий син, батько, чоловік, брат. Вірний товариш і відважний воїн.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України Сергій Вікторович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Історія життя Героя увічнена на сторінках книги «Все буде Україна. Золотий фонд нації». 
Щирі співчуття рідним і близьким загиблого Захисника України. Світлий спомин про воїна - земляка залишиться в наших серцях.
 Герої не вмирають, доки ми їх пам’ятаємо. Спочивай з миром, наш Герою. Хай найкращим пам’ятником тобі буде наша перемога.

Фото без опису