Разом зі швейцарсько – українською Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» ( Програма EGAP) у нашій громаді реалізовано ще одну добру ініціативу для зростання можливостей громадян.

  12 лютого у с. Олександропіль пройшло офіційне відкриття Центру активності громадян, який був створений за ініціативи Новопокровської селищної ради та за підтримки Фонду Східна Європа. 
  Урочиста подія розпочалася з нагадування про те, завдяки кому ми навіть в умовах війни маємо змогу розвиватися, будувати плани на майбутнє.
Це велике досягнення, що наша громада отримала можливість відкрити власний Центр, який відповідає сучасним вимогам. 
Це новий сучасний простір для зустрічей, креативних ідей та подій. Центр діятиме для розвитку дітей та молоді як відкритий майданчик з організації та проведення різноманітних заходів, як то: семінари, тренінги, збори, навчання, воркшопи, круглі столи, презентації та зустрічі з військовими, адже на базі Центру активності громадян буде діяти Центр ветерана.
Керівником Центру стала Альбіна Сільчук – волонтер, людина активної життєвої позиції, яку добре знають усі мешканці нашої громади.
 На урочисте відкриття завітали представники Програми EGAP, зокрема координатор Програми з цифровізації регіонів Сергій Гунько та регіональна координаторка цифровізації громад Дніпропетровщини Наталія Піскоха.
  Для належних умов комунікації та розширення можливостей цікаво та з користю провести час наші партнери надали нам благодійну допомогу на суму майже 350 тис. грн, на які було закуплено оргтехніку, мультимедійну та акустичну системи, меблі, сонячні панелі для енергозбереження.
  А ще від Програми EGAP нашому Центру було вручено символ центрів активності громадян – голуба, такого ж допитливого та активного, як і всі, хто долучається до заходів центрів активності. 
З вітальним словом до присутніх звернулася Селищний голова нашої громади.  Людмила Іванівна Муркович наголосила, що відкриття Центру – це новий крок у розвитку нашої громади. Це новий рівень, який наближає нас до європейських стандартів. Центр відкритий для усіх активних мешканців громади, адже одне із головних завдань його функціонування – допомогти кожному, хто бажає знайти ефективну соціальну компетентність, озброїти здатністю активно і успішно жити у своїй громаді. 
   Для комфортного перебування відвідувачів у Центрі з місцевого бюджету на ремонт приміщення було виділено більше семиста тисяч грн.
Людмила Іванівна подякувала усім, хто долучився до цієї копіткої роботи – створення Центру активності громадян.
  Сподіваємося, що у нашому Центрі вируватиме життя. 
Тут створені належні умови і для заняття спортом. Під керівництвом Юрія Радченка та Дехтярьова Сергія усі бажаючі можуть займатися у спортивних секціях та у тренажерному залі. До послуг любителів спорту – душові кабінки. 
У планах роботи Центру – гуртки і майстеркласи  Олени Муркович та Яни Головченко
Важливою складовою роботи Центру стане і турбота про ВПО, які стали членами нашої громади. 
Також на базі Центру активності громадян буде діяти Центр ветерана. 
Щоб люди різних категорій мали можливість вільного доступу, вхід до Центру обладнано пандусом.
Після церемонії відкриття усі запрошені мали можливість оглянути приміщення Центру, поспілкуватися у невимушеній атмосфері та пригоститися смаколиками, які приготували дбайливі господині громади.
Насамкінець усі подякували за гарний настрій нашим артистам: Олександру Головку, Євгенії Кремінь,Наталіїї Дегтярьовій, Євгену Осійчуку, ведучим заходу – Наталії Лучко та Юрію Радченку.

   Хай Центр активності громадян  стане осередком людяності, взаємоповаги, креативу і своєрідним серцем суспільних активностей  нашої громади, завдяки якому ми відчуватимемо себе єдиною великою родиною, яка робить усе для 🇺🇦Перемоги🇺🇦

У єдності – наша сила!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису