16 лютого – День єднання 

«Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами», - ці слова відомого українського письменника І. Багряного стали лейтмотивом урочистого заходу з нагоди Дня єднання, який пройшов у нашій громаді.

В актовій залі Новопокровського ліцею зібралися представники усіх старостинських округів. Почесними гостями були запрошені члени родин наших героїв – земляків, які полягли на полі бою за свободу і незалежність України.
  День єднання – це день, який нагадує про те, що українці єдині і їх не зламати. За доброю традицією, що склалася у нашій громаді при проведенні заходів, на початку пролунали слова вдячності нашим захисникам, які боронять рідну землю на передовій, зокрема і 373 нашим землякам.Та не всім нашим воїнам судилося повернутися з війни до рідного дому. На превеликий жаль, ось уже 26 портретів загиблих героїв встановлено на нашій Алеї пам’яті.
 Про те, що ми не маємо права забувати тих, кому повинні завдячувати можливістю вільно жити на нашій Богом даній землі, ще раз нагадала селищний голова Людмила Іванівна Муркович. Урочистою і хвилюючою була церемонія нагордження загиблих воїнів. 
 Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденами «За мужність» III ступеня посмертно нагороджені наші земляки Тищенко Анатолій Андрійович і Павлюкович Олексій Іванович, медаллю «За військову службу Україні» - Колісник Віталій Андрійович.  
 З рук селищного голови Новопокровської селищної ради нагороди прийняли рідні загиблих героїв. «Низький уклін Вам, шановні батьки, за те, що виростили своїх синів справжніми патріотами, сміливими і відважними захисниками рідної землі», - з такими словами звернулася до них Людмила Іванівна.
У залі були присутні також родини загиблих воїнів Головка Анатолія Олександровича та Кучерявого Сергія Васильовича, яким були передані книги «Все буде Україна «Золотий фонд нації», на сторінках яких увічнені імена цих  героїв.
Герої не вмирають – вони живуть у серцях живих. Родинам загиблих захисників організатори вручили флешки з відео відкриття Алеї пам’яті наших героїв.
 Хвилиною мовчання під звуки метронома усі вшанували героїчний чин полеглих земляків.
Уже вдруге День єднання ми відзначаємо в умовах повномасштабної війни. За ці два роки наша громада  під керівництвом  селищного голови Людмили Іванівни Муркович згуртувалася в єдину команду небайдужих сердець, які живуть однією метою – якомога скоріше здобути перемогу над ненависним ворогом. Ми визначили найвагоміший напрямок роботи – допомога Збройним Силам України.
У нашій громаді з перших днів війни працює кухонний батальйон. Турботливі господині радують хлопців на передовій і у шпиталях домашніми стравами та смаколиками. 
Не можна не згадати наші городні «війська». Ми всі разом вирощуємо городину, робимо з неї закрутки; сушимо фрукти і ягоди для смачних узварів; пригощаємо воїнів духмяним варенням і джемами; збираємо трави для цілющих чаїв. Ми насаджуємо алеї Перемоги, висаджуємо квіти Перемоги, впорядковуємо зони для відпочинку, бо щиро переконані у нашій Перемозі і з нетерпінням чекаємо на повернення наших захисників.
У тісному єднанні небайдужих сердець на території нашої громади у рамках фестивалю «Unity Fest» (фестивалю єднання) – від минулого до сьогодення», за ініціативи Новопокровської селищної ради, ГО «ОГ «Світочі» були проведені різноманітні патріотичні заходи, марафони «Повертайся, солдате, додому живим», благодійні ярмарки «Подаруй тепло воїну», «Янголи миру для захисників», «Вітаміни з рідного дому», виїзди агітбригади до воїнів ЗСУ.
Завдяки людям, які працюють на землі, стала можливою реалізація проєкту «Продовольча безпека – стабільність і розвиток Новопокровської громади в рамках національної ініціативи «Сади для Перемоги». Це крок до продовольчої безпеки, стабільності та розвитку нашої території у ці скрутні часи воєнного лихоліття.
 Незабаром скінчиться зима. В Україну прийде ще одна тривожна весна, весна сподівань, весна надії. Уже стало традицією, що наприкінці лютого у всіх старостинських округах ми закладаємо насіння для паростків, які будемо висаджувати під Великодні дзвони у зігріту сонячним теплом рідну землю. Разом з цими паростками ростиме і наша віра у майбутнє щасливе життя під мирним небом.
 У кожного народу є свої національні святині. У нас, українців, це батьківська хата, мамина пісня, хліб на вишитому рушнику, дивовижна писанка. А червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, вірний своєму краю лелека – це те, що живе у серці кожного з нас.
Цього разу, у День єднання, наша громада об’єдналася у флешмобі «Вишиваний рушник. У єдності – наша  сила». Кожен старостинський округ і центр громади  продемонстрували свій рушник, вишитий місцевими майстринями. Вишиваний рушник селищної ради, як яскраве осердя, сяяв у рушниках – промінчиках усіх старостинських округів.  
Яскраве дійство,  коли  почесні гості, організатори та всі учасники урочистостей  об’єдналися на фоні великого прапора єднання та вишитих рушників   стало кульмінацією урочистостей з нагоди Дня єднання.
  Незабутні емоції під час проведення заходу присутнім у залі дарували наші улюблені аматори сцени: Олександр Головко, Наталія Дегтярьова, Осійчук Євген, Яна Дядечко, Євгенія Кремінь, колектив Новопокровського ЗДО «Малятко», юні виконавиці Діана Ремез та Аліна Єлисєєва. А хвилювання  учнів Новопокровського ліцею – учасників віршованого флешмобу «Єднаймося» передавалося усім глядачам у залі. Дякуємо нашим незмінним ведучим – Марині Хаджиєвій та Софії Давидовій за щирість і вміння зворушити серця глядачів.
 Коли прозвучали фінальні пісенні акорди, усі пішли на Алею пам’яті, щоб віддати данину шани, поваги і вдячності нашим загиблим героям, які ціною власних життів дають нам можливість розвиватися, будувати плани на майбутнє мирне життя.

Разом до Перемоги!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису