Фото без описуБережіть своє житло від пожеж!

          Насичення житлових будинків різноманітними газовими, електропобутовими приладами і хімічними речовинами представляє значну небезпеку виникнення пожежі у разі навіть найменшого порушення встановлених правил пожежної безпеки. В той же час досвід показує, що населення часто порушує ці правила, не приділяючи їм належної уваги або просто тому, що не знає їх. Це призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше, ніж у громадських або виробничих будівлях.

          Статистика свідчить, що взимку пожеж трапляється набагато більше, ніж в інші пори року. Дні стають коротшими, повітря - холоднішим, що викликає необхідність додаткового освітлення та обігріву. Аналіз причин пожеж показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають елементарними правилами пожежної безпеки: необережно поводяться з вогнем під час паління, користування приладами освітлення з відкритим вогнем (гасовими лампами, свічками тощо), що особливо небезпечно для горищних приміщень, коридорів (сіней), комор і різних господарських будівель; недотримуються правил користування електрообладнанням та обігрівачами; недотримуються правил експлуатації пічного опалення.

          Пожежі, викликані непогашеною цигаркою, є найбільш розповсюдженими. Більшість пожеж, спричинених курінням, пов'язані з курінням у нетверезому стані у ліжку. Не менш поширеною причиною пожеж є порушення правил користування електричними приладами. Аналіз таких пожеж показує, що вони відбуваються, в основному, з двох причин: у разі порушення правил користування електропобутовими приладами і прихованої несправності цих приладів. Крім того, пожежі можуть виникати і від несправної електропроводки або неправильної експлуатації електромережі, недотримання правил безпеки при користування печами та твердотопливними котлами. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку включити декілька побутових приладів водночас. Будьте уважними та обережними!

Пам'ятайте, вогонь безжалісний!

Надзвичайно важливо попередити виникнення пожежі!

Дніпровське районне управління

Головного управління ДСНС України

у Дніпропетровській області