6 грудня, у День Збройних Сил України, в нашій громаді відбулося урочисте відкриття Алеї Пам’яті Героїв – земляків, які полягли за свободу і незалежність Батьківщини у російсько – українській війні.

      Війна стала найбільшим випробуванням для нас, українців, для нашої національної гідності та волелюбності. У цьому страшному конфлікті, який розпочався у 2014 році, загинули тисячі військових та мирних жителів, серед яких і 24 воїни – Герої нашої громади.

      Алею облаштували в центрі смт Новопокровка. Відтепер кожен, хто буде проходити чи проїжджати повз, матиме змогу подивитися в очі Героям, віддати їм шану.

      На Алеї Пам’яті дошки зі світлинами та описом життєвого і бойового шляху захисників, які віддали найдорожче – своє життя – за Україну. Ця алея – символ жертви, яку принесли наші воїни і про яку жоден із нас не має права забувати. Алею Памʼяті освятив Отець Миколай.

      Нажаль, тепер центральні площі майже кожного міста чи села мають такі алеї…

      Щемливою була картина, коли ще до початку відкриття, на Алею приходили рідні Героїв, шукаючи портрет свого сина, батька, чоловіка чи брата, щоб обійняти його.

      Емоційна напруга заходу заполонила серця присутніх з першого моменту і не полишала до кінця церемонії.

      Право відкрити Алею Пам’яті надали селищному голові Новопокровської селищної ради Людмилі Муркович та двом нашим воїнам – землякам- Григорію Гацу та Віктору Дударю.

      Людмила Іванівна звернувшись до рідних загиблих Героїв, до усіх присутніх зі щирою промовою, наголосила, як це важливо - пам’ятати імена, обличчя та історії кожного загиблого. І хоча фізично вони вже не з нами, їхні душі живуть у наших серцях, у нашій вдячній пам’яті. Ми повинні берегти її і передавати майбутнім поколінням, щоб вони знали, хто боронив нашу свободу і незалежність.

     Історія кожного Героя – захисника – це історія про сміливість і самовідданість. Імена наших полеглих захисників навічно вкарбовані в історію України. Зворушливою й урочистою була церемонія вручення родинам загиблих знаків народної пошани « За мужність» III ступеня. Ці нагороди – наша вдячність і вшанування героїчного чину захисників.

     Ми ніколи не забудемо їх, наших воїнів світла, і молимося, аби на цій алеї не збільшувалась кількість меморіальних стел. Проникливі пісні, які лунали на урочистостях, заповнювали емоціями навіть прохолодне повітря, ставали вираженням тих почуттів, які сповнювали серця присутніх.

     Відтепер у нашій громаді буде ще одне святе місце, де можна вклонитися пам’яті загиблих воїнів – земляків, які на алтар нашої свободи поклали своє життя.

СЛАВА УКРАЇНІ 🇺🇦 ГЕРОЯМ СЛАВА

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису