5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера

          Цей день присвячений людям, які за покликом серця, добровільно та безкорисливо стають на захист інших, незалежно від обставин, роблять світ набагато світлішим місцем для всіх нас. Щодня ви даруєте надію, любов та підтримку тим, хто цього потребує, і ми вас за це вдячні.

В умовах сьогодення, волонтери – це невід’ємна частинка нашого народу, яка наближає нашу спільну перемогу. Волонтерство - доброта та готовність допомагати, які закладені в генетичному коді та в культурі українців.

Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

          Волонтери добровольцями йдуть на фронт, збирають допомогу, везуть на передову все, що можуть, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймають біженців, здають кров для поранених,

знаходять потрібні ліки, плетуть маскувальні сітки.

           Нехай цей день буде святом ваших трудів і самозреченості. Бажаємо вам нових досягнень, невичерпної енергії та натхнення. Нехай вас завжди оточує підтримка та визнання за вашу важливу роботу

З повагою, селищний голова Людмила МУРКОВИЧ депутати та виконавчий комітет Новопокровської селищної ради

Фото без опису