29 серпня - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

           З нагоди цієї дати наша громада долучилася до Всеукраїнської патріотичної акції пам’яті «Сонях». У закладах культури та освіти було організовано виготовлення оберегів, інсталяцій із використанням образу соняха як символу цього дня. Діти малювали малюнки. А насамкінець спільними зусиллями були виготовлені пам’ятні листівки, які потім разом з виготовленими оберегами були подаровані усім мешканцям громади.

          Уже стало традицією цього дня проведення авто - , мотопробігу «Їду на честь пам’яті про загиблих героїв – захисників» із покладанням квітів на могили воїнів – земляків.

         Заключним етапом став спільний мітинг – реквієм проведений у кожному старостаті та центрі громади. На подвір’ї ліцею ім. В. М. Сиволоба зібралися учасники авто -, мотопробігу з усіх старостинських округів.

        Ми вкотре згадали поіменно наших воїнів-земляків, які загинули за мирне небо над нами, за дитячий сміх, за нашу свободу.

       Пам’ятаймо наших Героїв кожної миті, кожної хвилини, кожного дня!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису