Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який встановлює нове свято – День Європи. Україна відзначатиме цей день разом з усіма європейцями 9 травня. Саме у цей день у далекому вже 1950 році Роберт Шуман, один з «батьків-фундаторів» європейської інтеграції, оприлюднив «Декларацію Шумана», яка містила ідеї створення спільноти європейських країн, на той момент об’єднавши виробників вугілля та сталі. Цей день є міжнародним, має свою історію та свої традиції. З цього року ми більше не поряд, а разом з усіма європейцями, а значення та зміст нової дати і насправді історичного указу Президента виходить далеко за рамки календаря офіційних подій.День Європи для українців – особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Але найголовніше, єднає те, що саме Україна сьогодні стоїть на передовій захисту демократичної та вільної Європи від тоталітарної азійської Московії.
Україна та українці показали світові свою силу та стійкість, довели свою відданість цінностям ЄС. Сьогодні очевидно, що майбутнє Європи неможливе без України і майбутнє України неможливе без Європи. Вибір українського суспільства – це бути в європейській родині країн. І ми платимо високу ціну за бажання бути частиною цивілізованого світу.
У цей святковий день бажаємо всім скорішої перемоги, здоров’я, життєвих сил, добробуту, впевненості у завтрашньому дні та здійснення всіх планів і задумів!