Підсумовуємо минулий тиждень – 06.02 – 12.02.2023

На минулому тижні стало відомо, що наша громада здобула перемогу в конкурсі проєктів «Сади для Перемоги». З 80 учасників відібрано лише 8 громад України і лише 1 з Дніпропетровської області. Обсяг залучених коштів становитиме 250 тис.грн., які планується залучити для купівлі трактора і пристосувань до нього та поповнення насіннєвого фонду.

Продовжуємо роботу над проєктами: 7 лютого взяли участь в онлайн-співбесіді з представниками Програми EGAP (Фонд «Східна Європа») з приводу встановлення в громаді сонячної станції, а 9 лютого відбулася онлайн-співбесіда з БО «БФ Стабілізейшен суппорт сервісез» щодо участі громади в проєкті «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», що надасть можливість організувати 3 сучасних робочих місця для працівників соцзахисту та створити Раду ВПО в громаді.

10.02. селищним головою онлайн проведено апаратну нараду з працівниками апарату, старостами, працівниками закладів культури  

За сприяння селищної ради при підтримці ГО «ОГ «Світочі» та волонтерів продовжив свою роботу Гуманітарний штаб громади:

  •  За спільних дій селищної ради, ГО «ОГ «Світочі» та волонтерів Олесі Кузьменко і Надії Нечерди відправили в понеділок, середу, п’ятницю та неділю продукти в шпиталі, продукти та необхідні речі на фронт   землякам а також продукти воїнам ЗСУ. До підготовки і збору допомоги активно підключилися місцеві мешканці, за що їм – велика подяка, адже дійсно мають небайдужі серця.  
  • За ініціативи голови ГО «ОГ «Світочі» та підтримки селищної ради було організовано та направлено багатодітні та малозабезпечені родини до Волонтерського центру допомоги ЗСУ і ВПО при Покровській церкві Солоного, де проводилася видача гуманітарної допомоги від Мальтійської служби у вигляді продуктових наборів. Всього отримали допомогу 44 родини.  
  •  За спільних дій селищної ради та ГО «ОГ «Світочі» видали 2 продуктових набора (родині загиблого захисника та особі, що опинилася в СЖО)
  • Працівники  освіти, культури та ЦНСП за ініціативи селищної ради та завдяки допомозі місцевого бізнесу приготували для ЗСУ: 236 л. перших страв, 148 л. гарнірів 3 л. м’ясної підливи, 98 кг салатів,58 літрів холодцю, 5300 вареників, 460 блинів, 7325 жарених пиріжків, 1155 пиріжків печених, 14.5 кг. пирогів та бісквітів,1405 булочок, пампушок, бубликів, рулетів, бісквітів, вергунів, печива, 3009 рогаликів, 13.2 кг. сала, 115 варених яєць, 12 л кисілю, закрутки, чай, кава, хліб, мед, повидло,  варення, молоко та цукор. Заморожено 249 млинців  та 350 вареників.

Освітяни громади продовжують навчати дистанційно дітей, сприяють розвитку їх творчого рівня, працюють над підвищенням свого професійного рівня та допомагають нашим захисникам. 7 лютого освітяни стали учасниками   вебінару щодо участі у обласному конкурсі творчості юних журналістів “Юнтелепрес», працюють над питанням відбору підручників,  10 лютого учениця Іверської гімназії прийняла участь у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської олімпіади з географії.

Проводилася робота з соціального  захисту населення - здійснено особистий прийом 29 громадян, прийнято документи від 31 особи на  оформлення   соціальних допомог та надано консультації 24 особам по оформленню  соціальних допомог. Активно працював ЦНСП, працівники якого готували продукти для захисників та  здійснили 94 відвідування осіб, які потребують соціальної допомоги під час яких надали 367 послуг.

Службою у справах дітей взято   участь у судовому засіданні щодо позбавлення батьківських прав батьків, надана гуманітарна допомога 6 сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах (СЖО) - памперси, дитячі речі, відвідано  сім’ю в с.Олександропіль, яка опинилася в СЖО. Разом з поліцейським офіцером громади  відвідано ДБСТ «Недоступові» в с.Миропіль, в якому виховуються 10 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та привітали їх солодкими подарунками, а разом з соціальним працівником благодійної організації «Житло та надія» відвідано 8 сімей   які опинилася в СЖО

Активно працював ЦНАП, адміністраторами якого здійснено особистий прийом 128 громадян, надано 150 адміністративних послуг та видано 88 довідок різного характеру. За тиждень 7 громадян змогли отримати закордонні  паспорта і 4 - ID-паспорта громадянина України.

Продовжувалися роботи з благоустрою. В Олександропільському старостинському окрузі   упорядкували 10 соток кладовища в с. Олександропіль, обрізано та окультурено 20 м паркової зони в с. Олександропіль,  ліквідовано стихійне сміттєзвалище в с. Олександропіль,   напиляно 0,5  куб.м. дров для опалення будівлі ЦНСП. В Павлівському старостинському окрузі впорядковували територію біля пошти в с.Павлівка та біля пам’ятників.

З повагою селищний голова Людмила Муркович, виконавчий комітет та депутати Новопокровської селищної ради