Фото без опису

Дніпропетровськгаз відновив газопостачання до об'єкта критичної інфраструктури після обстрілу у Криворізькому районі

Природний газ залишається одним із головних ресурсів від якого залежить добробут українців попри війну та віялові відключення електроенергії. Тому фахівці АТ «Дніпропетровськгаз» щоденно, без перерви і вихідних стежать за станом газорозподільної системи регіону, та ризикуючи життям, відновлюють її і після ворожих атак.

 Так, у Криворізькому районі на Дніпропетровщині після обстрілу електротеплогенеруючої організації ворожою системою залпового вогню, був наскрізь пошкоджений підземний газопровід високого тиску. Він має один із найбільших діаметрів - 720 мм.

Уся установа залишилася без газопостачання. Після того, як спеціальні служби вилучили артилерійський снаряд з підземного газопроводу високого тиску, фахівці АТ «Дніпропетровськгаз», яке працює під брендом Регіональної газової компанії (РГК), швидко взялися ліквідовувати пошкодження.

Під обстрілами, без засобів зв'язку, 15 спеціалістів газорозподільної компанії понад тиждень працювали над відновленням доставки блакитного палива у південній частині Дніпропетровської області. Було замінено три метри підземного сталевого газопроводу, відновлене ізоляційне покриття та перевірено його на міцність і герметичність. Разом з тим, газовики обстежили під землею півкілометра газопроводу, а також підземні споруди та комунікації на наявність витоків газу.

Фахівці Дніпропетровськгазу повернули розподіл газу до важливого об'єкта критичної інфраструктури, який забезпечує ресурсом три області нашої країни.

Працюємо на перемогу!