Фото без опису

Голокост – злочин проти людства

27 січня відмічається День пам’яті жертв Голокосту.
 Голокост – одна із наймасштабніших трагедій в історії людства, яка змушує замислитись над цінністю життя, свободи та миру. І сьогодні, у річницю звільнення військами Першого Українського фронту бранців нацистського табору в Освенцимі, світове співтовариство вшановує пам’ять невинних людей, знищених лише за факт їх приналежності до єврейської та ромської національностей. 
Україна разом з усією світовою спільнотою вшановує пам’ять мільйонів єврейських жінок, чоловіків і дітей, які загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни. Лише на українських землях їх кількість сягає моторошного числа – близько 1,5 мільйона осіб. Ми завжди пам’ятатимемо найстрашніший злочин нацизму, згадуючи Бабин Яр, Варшавське гетто, Аушвіц. 
За роки війни нацисти знищили близько шести мільйонів євреїв, з них півтора мільйона дітей, що становило приблизно третину загальної чисельності євреїв у всьому світі на той час. Це планомірне знищення людей не можна назвати просто актом геноциду, настільки безпрецедентним воно було за масштабами. Це була спроба знищити цілий народ, де б не перебували його представники. Саме тому геноцид єврейського народу в роки війни отримав назву «Голокост» - з англійської – всеспалення.
Хай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться! Будемо пам’ятати…
У день пам’яті висловлюємо слова співчуття рідним і близьким усіх невинно загиблих, схиляємо голови перед тими, хто, ризикуючи власним життям, рятував в’язнів нацистських концтаборів, та дякуємо нашим захисникам, які боронять людські життя.