Фото без опису

ТИЖДЕНЬ 16-22 січня 2023 року 

Сумним і важким був минулий тиждень нашої громади, але попри все на «грозовому небі» війни яскраво сяяли зірочки небайдужих сердець, що мешкають в нашій громаді.   

17 і 18 січня разом з усіма жителями громади плакала наша рідна земля, проводжаючи в останню путь Тищенка Анатолія і Маринчука Володимира - наших мужніх  земляків, що загинули, захищаючи нашу свободу і незалежність. Попрощатися з Героями прийшли мешканці з усіх куточків громади. Пам’ять про них житиме у віках!

За сприяння ГО ОГ «Світочі» та завдяки допомозі  волонтера Олесі Кузьменко працівникам виконкому, освіти, культури вдалося відправити на фронт 21 захиснику  необхідні речі, серед яких: 17 спальних мішків, вироблені жителями громади окопні свічки, закуплені за благодійні кошти берці, термобілизна, продукти тривалого зберігання,  засоби гігієни та приготовлена дбайливими руками випічка. Дякуючи небайдужим серцям 6 наших героїв-земляків та їх побратими отримали посилки - часточку домашнього тепла, а з ним нашу любов і підтримку. Наразі допомагаємо збирати на військовий позашляховик для військових 67 омбр ДУК, допомагаємо коштами на реабілітацію 2-м нашим пораненим воїнам-землякам.
Протягом тижня працівники виконкому, освіти, культури долучилися до виготовлення морожених полуфабрикатів, які потім будуть передані на ЗСУ. Всього виготовлено і заморожено: 1608 млинців з сиром і 168 з м’ясом, 22904 вареники з картоплею, капустою, сиром та вишнею, 400 пельменів, 405 рогаликів солодких і 240 солодких пиріжків, 4192 пиріжка з картоплею і капустою, 200 голубців і фрикадельок.  Дякуємо за допомогу з   продуктами:  Кобякову Юрію за  150 кг. м’яса та сала свинини; Балущак Людмилі за 40 кг крупи, 12 кг цукру, дріжджі, різні спеції; Грабку Олександру і Матяжу Леоніду за 250 кг картоплі;  Хрипку Костянтину і Грабку Олександру за 100л. олії. Дякуємо усім, хто долучилися продуктами чи допомагали виготовляти смачні страви для наших воїнів.
Від громадської організації «Світочі та волонтерів об'єднаних на Дніпрі при співпраці з БО «ДОБРА ФАБРИКА Україна» отримали для Олександропільської амбулаторії  два медичних багатофункціональних ліжка та комплектуючі до них, комплекти постільної білизни і електро-чайник, для Центру надання соціальних послуг в с. Олександропіль отримали генератор та дві буржуйки. 

Попри війну та перебої з роботою електроенергії в громаді продовжуються надаватися освітні, адміністративні та інші послуги. 
Всього адміністративні послуги різного характеру надані  77 особам. Протягом тижня відділом ЦНАП, його терпідрозділом та віддаленими робочими місцями  видано 49 довідок різного характеру, 12 громадян зареєстрували право власності, надано відповідь на 2 запити районного суду, 12 осіб отримали паспорти у формі ID картки та 6 осіб - для виїзду за кордон.
Відділом соціального  захисту населення здійснено особистий прийом  34 громадян. Прийнято документи від 15 осіб на  оформлення державних соціальних допомог та надано консультації 18 особам. Соціальними працівниками було здійснено 76 відвідувань та надано 280 послуг особам, які того потребують (допомога в відвідуванні лікарні в смт Солоне,  приготування їжі, оплата комунальних послуг, придбання продуктів харчування та медикаментів, допомога по господарству, оформлення субсидії і т.п.)  
Службою у справах дітей відвідано  сім’ю СЖО з смт. Новопокровка, прийнято участь у 2 судових  засіданнях у Солонянському районному суді та надавалася  допомога опікуну з питань оформлення паспорта та отримання довідки про заборгованість по аліментах.
Протягом тижня учні громади взяли участь у Всеукраїнському бліц-конкурсі “Український орнамент Перемоги”, а 19 січня переможці  Всеукраїнської  учнівської олімпіади з історії на рівні громади (Захарова Софія - Олександропільська гімназія та  Бондаренко Вікторія - Новопокровський ліцей імені В.М.Сиволоба) взяли участь у ІІІ (обласному) етапі.   
  16 педпрацівників громади пройшли навчання  в онлайн-курсі «Життєстійкість молоді в умовах криз» (на виконання листа Офісу Президента України від 22.12.2022 № 15/2-01/57 «Щодо участі в освітньому онлайн-курсі «Життєстійкість молоді в умовах криз».
З повагою селищний голова Людмила Муркович, виконавчий комітет та депутати Новопокровської селищної ради.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису