5 грудня Україна та весь світ відзначають Міжнародний день волонтера – свято людей, які безкорисливо піклуються про ближніх, надаючи їм допомогу та підтримку. Вони працюють на користь суспільства, охоплюють своєю діяльністю різні сфери життя, мають активну життєву позицію, зацікавлені у допомозі іншим та бажають змінити все на краще. Це відкриті і добрі люди, для яких доброчинність – невід’ємна частина життя, а найціннішою подякою є розуміння того, що вони реально можуть врятувати людське життя.

В сьогоднішніх реаліях жорстокої війни з росією волонтери стали надійним тилом наших захисників та вірним плечем підтримки для усіх громадян, які потребують допомоги. Саме їх активна громадянська позиція, небайдужість та невтомна праця додають віри у те, що у нашого народу є майбутнє. З початком війни на території нашої громади було започатковано волонтерський рух, організатором і керівником якого є голова ГО «ОГ «Світочі» Альбіна Сільчук. До руху долучилися активна молодь та небайдужі мешканці громади. З часом учасників руху ставало все більше і більше, і наразі наша громада є єдиним великим волонтерським центром, до складу якого входять тисячі «небайдужих сердець» громади. Неоціненною на сьогодні є допомога волонтерів, що співпрацюють з нашою громадою: Альбіна Сільчук, Роман Яцук, Олеся Кузьменко, Надія Нечерда, Олександр Грабко, Отець Миколай. Не дивлячись на небезпеку, вони знаходять необхідні речі, збирають кошти на закупку амуніції, налагоджують співпрацю з міжнародними організаціями, доправляють посилки з теплом рідного дому нашим захисникам на фронт, відвозять продукти, воду та теплі речі людям на деокуповані території.

Тож, шановні волонтери! Дякуємо Вам за людяність та турботу, за недоспані ночі і тривожні дороги під обстрілами, за величезну допомогу і підтримку усіх захисників і мешканців громади.

Бажаємо усім Вам міцного здоров’я, мирного неба, добробуту, витримки та стійкості духу у вашій нелегкій шляхетній справі. Нехай кожен Ваш добрий вчинок спонукає до дії інших, нагороджується людською вдячністю, добром і повагою, надає невичерпних сил та наснаги, надихає на нові звершення на благо всієї України!

Низький уклін усім небайдужим людям, завдяки яким наш народ не здається та перемагає!

Нехай ваша доброта повернеться до Вас сторицею!

У єдності – наша сила!

З повагою селищний голова Людмила МУРКОВИЧ, депутати, виконавчий комітет Новопокровської селищної ради.