На початку грудня ми відзначаємо Міжнародний день осіб з інвалідністю – день сприйняття, осмислення, розуміння суті й особливостей щоденного життя цих особливих мужніх людей, а часто – їхньої боротьби за дотримання своїх прав і свобод.

У реаліях сьогодення людям з інвалідністю набагато складніше, адже кожен з нас в умовах війни як ніколи раніше усвідомлює, що для них питання сторонньої допомоги та підтримки стали актуальнішими в рази. 

Наша громада турбується про усіх громадян, в тім числі і про осіб з інвалідністю.  Новопокровською селищною радою та громадською організацією "Об'єднання громадян "Світочі" більш як 190 дорослим та 30 дітям з інвалідністю, що наразі проживають в громаді,  надавалася допомога. Наразі, за співпраці з селищною радою,  представники Товариства  Червоного Хреста України разом з працівниками Олександропільської  амбулаторії надають допомогу усім мешканцям громади, які мають інвалідність І-ІІ групи (91 особа) та дітям з інвалідністю (30 осіб). Частина громадян вже отримали допомогу у вигляді  дпродуктових наборів, ліків, медичних послуг. Усі інші - отримають протягом найближчого часу.
Ми також звертаємося до усіх "небайдужих сердець" Новопокровської громади: підтримайте цих людей, допоможіть подолати труднощі складного воєнного часу.

Бажаємо усім особам з інвалідністю  громади міцного здоров’я,  добробуту та віри в себе і свою державу!                                                                      Ми глибоко переконані, що Ви за будь-яких обставин були, є й залишатиметеся взірцем переможної боротьби за свої права, за повноцінне життя нарівні з іншими, за статус України як соціальної та правової держави. 

З повагою селищний голова Людмила МУРКОВИЧ, депутати  та виконавчий комітет Новопокровської селищної ради.