Іван Вакуленко: газорозподільна система Дніпропетровщини готова до опалювального сезону

З початку воєнного стану АТ «Дніпропетровськгаз» перейшло на посилений режим роботи. Аварійні та ремонтні бригади працюють 24/7 та продовжують оперативно відновлювати газові мережі після ворожих обстрілів. Так, днями на виїзному засіданні ради оборони області під головуванням очільника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, голова правління АТ «Дніпропетровськгаз» Іван Вакуленко розповів про готовність газових мереж області до опалювального сезону 2022/2023 років.

Газорозподільна компанія, яка працює під брендом РГК, щороку проводить критично необхідну модернізацію газових мереж Дніпропетровщини. Нині ситуація складна, однак газовики роблять все для стабільного та безаварійного розподілу газу. Аби мешканці області завжди були із блакитним паливом.

«Відтак до початку опалювального сезону наші працівники виконали капітальний ремонт 44 ліній редукування газорегуляторних пунктів, встановили 85 нових сучасних шафових газорегуляторних пунктів виробництва RGC Production, замінили 1,5 км розподільних газопроводів, виконали капітальний ремонт 27 установок катодного захисту підземних газопроводів від електрохімічної корозії. Також фахівці Дніпропетровськгазу виконали комплексне приладове обстеження 13,8 тис. км надземних та підземних газопроводів, виявили та сунули майже 9 тис. пошкоджень ізоляційного покриття підземних газопроводів, ліквідували майже 12 тис. витоків газу», - розповідає Іван Вакуленко, голова правління АТ «Дніпропетровськгаз».

Крім того, на випадки надзвичайних ситуацій компанія має додатковий аварійний запас сталевих та поліетиленових труб та обладнання. А на зиму його збільшили ще у 10 разів.

Голова правління АТ «Дніпропетровськгаз» зазначив, що газорозподільна система області повністю переведена на зимовий режим роботи. А усі клієнти Дніпропетровськгазу забезпечені стабільним розподілом газу.