Фото без опису

29 вересня Бутовичівський лісок радо зустрічав учасників патріотичного освітянського квесту «РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ. У ЄДНОСТІ - НАША СИЛА!», присвяченого відзначенню Дня працівників освіти. Учасниками заходу була освітянська спільнота громади. Ініціатором цього чудового свята стала Новопокровський селищний голова Людмила Іванівна Муркович, небайдужа до наших навчальних закладів,  до дітей та їх майбутнього, до вчителів, бо і сама вона є педагогом по професії.  Людмила Іванівна привітала усіх присутніх з Днем працівників освіти, адже лише один раз на рік наближається день, коли ми вимовляємо слово «педагог», згадуючи при цьому не контрольну чи домашню роботу, не підготовку до атестації чи ЗНО, не електронні журнали чи онлайн-зустрічі, а квіти і добрий настрій, і  саме тому всі і  зібрались в цьому мальовничому куточку, щоб подарувати один одному гарний настрій та теплий домашній затишок.   Щиро і від усього серця вона подякувала від імені освітянської громади нашим захисникам, хлопцям, які боронять рідну землю від фашистської навали та дарують нам ось ці хвилини мирного неба, наближаючи таку довгоочікувану Перемогу. І раптом настала тиша, цілковита тиша навкруги, навіть повітря застигло, тільки чутно, як б’ється в унісон у такт метроному сотні сердець – це хвилина мовчання. Молитвою, добрим словом, згадали освітяни  Героїв, які боролися і віддали життя за наше майбутнє. 
Чарівні ведучі Марина Хаджиєва та Софія Давидова оголосили про започаткування  нової  традиції,  «Дерево-оберіг нашого рідного краю», і дружня освітянська родина зібралася навколо дерева, першими прикрасивши його своїми мріями про Перемогу та побажаннями нашим захисникам найскорішого повернення додому.
 Кожен заклад освіти презентував себе, розповідаючи про своє життя, адже страшне слово «війна» увірвалося у нашу реальність, змінилися наші плани, змінився розклад нашого життя. Усі ми стали стратегами, аналітиками, волонтерами, кухарями та кондитерами. І в цей же час залишилися вчителями, вихователями, технічним персоналом закладів освіти Новопокровської територіальної громади. 
Наступною зупинкою педагогічного квесту була спортивна естафета, яку підготували вчителі фізичної культури закладів освіти на чолі з Сергієм Петровичем Титаренком (Багатська гімназія), під час якої працівники освіти довели на ділі – освітянин може зробити усе на світі, і у спорті ми теж вправні! 
Окремою сторінкою  квесту була страва Перемоги, скуштувати яку освітяни запрошували кожного учасника заходу. Майже щодня усі  школи і садочки нашої громади готують смаколики для воїнів- земляків. Ті пиріжки, коржики та рогалики, ті рулети, домашнє печиво замішані на любові до наших захисників, на щирій та непохитній вірі у свободу духу українського народу, на надії у Перемогу та любові до рідної землі. І хоч в них і домішані сльозах від втрат та ненависть до ворога, усе це разом надає сили нашим воїнам боротися і перемагати рашистську нечисть.      
Гарним і патріотичним був захід, в   завершенні якого прозвучав Гімн українського учительства «Вчителько моя» у виконанні Олександра Головка, Миколи Бея та Яни Дядечко та відбувся патріотичний флеш-моб «Ой у лузі червона калина».  
Від імені усієї освітянської спільноти нашої громади висловлюємо слова вдячності селищному голові Людмилі Іванівні Муркович, начальнику відділу освіти  Марині Миколаївні Хаджиєвій, директору ЦПРПП Володимиру Олексійовичу Некрасову за незабутній день. Дякуємо за підтримку та активне сприяння у вирішені питань освіти. Ми глибоко переконані, що саме Ваше піклування та небайдужість є міцною основою для подальшого зміцнення освітньої політики на території Новопокровської  громади. Також висловлюємо подяку людині з небайдужим серцем - голові громадської організації «Об’єднання громадян «СВІТОЧІ»» Альбіні Олександрівні Сільчук за підтримку працівників закладів освіти. Бажаємо Вам здоров’я, процвітання та світлого життєвого шляху під мирним небом України.
З повагою освітяни Новопокровської громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису