АТ «Дніпропетровськгаз» - перша компанія в Україні, яка встановила на газових мережах італійську систему телеметрії FIO 2.0

АТ "Дніпропетровськгаз» вже почало тестувати інноваційну технологію FIO 2.0 італійського виробника Pietro Fiorentini на газових мережах регіону. Днями у онлайн-форматі наші колеги з Європи супроводжували процес налаштування спеціалістами Дніпропетровськгазу даного обладнання.

 «Систему телеметрії встановили в одному із головних ГРП Новомосковського району області, який обслуговує майже 5 тис. споживачів, а це 13 населених пунктів. Цього року фахівці компанії виконали реконструкцію даного об’єкта зі встановленням сучасного регулятора газу, виробництва Pietro Fiorentini. А відтепер це новітнє обладнання буде працювати у комплексі з системою телеметрії FIO, яка дасть змогу виконувати ще більш надійний та безаварійний розподіл газу клієнтам Дніпропетровськгазу», - коментує технічний директор АТ «Дніпропетровськгаз» Сергій Бачурін.

FIO 2.0 - пристрій, призначений для вимірювання та регулювання газу в системах, що входять до складу розподільчих мереж природного газу. У нього вбудований 2G-модем, який забезпечує можливість віддаленого зчитування даних та керування. Це означає, що диспетчери Дніпропетровськгазу на відстані можуть спостерігати та вчасно реагувати на можливі аварійні ситуації.

 FIO 2.0 підтримує до 5 основних функцій:

- вимірювання витрати газу;

- регулювання тиску на виході регулятора;

- відображення даних вхідного та вихідного тиску у реальному часі;

- дистанційне регулювання параметрів, що забезпечить справне функціонування та безпеку системи газопостачання;

- та дистанційне аварійне відключення ГРП.

 АТ «Дніпропетровськгаз», яке працює під брендом Регіональної газової компанії (РГК), обрало європейський напрямок розвитку газового ринку. Відтак ми можемо працювати навіть в умовах війни і забезпечувати стабільний та безпечний розподіл газу споживачам Дніпропетровщини.

Тримаємо газовий фронт регіону, працюємо на перемогу!

Фото без описуФото без описуФото без опису