Фото без опису

Стартував 2022/2023 навчальний рік

Ось і пролунав перший дзвоник у закладах освіти Новопокровської громади, який закликав шкільні родини до початку нового 2022/2023 навчального року.

Для когось цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, адже прокладе межу між дитинством і дорослим життям, а для когось він — перший, бо з нього розпочинається цікаве шкільне життя.

Світле і радісне свято Першого дзвоника цього року затьмарене війною, яка украла у наших дітей дитинство і посіяла в маленьких сердечках тривогу та хвилювання. Та, попри все, ми розпочинаємо навчальний рік, продовжуємо вчитися і працювати з великою вірою у Бога, який збереже нашу Україну, та з великою вірою в наші Збройні Сили!

Урочистості відбулися в кожній школі у різному форматі: офлайн і дистанційно, зі святковими лінійками, фотосесіями і онлайн-спілкуванням, але для всіх школярів спільним став перший патріотичний урок «Ми українці: честь і слава незламним». Мета уроку - виховання почуття гордості приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, виховання глибокої пошани до загиблих Героїв і вшанування їх світлої пам'яті, виховання співчуття до людей, скалічених війною та поваги до Збройних сил України.

Загалом в цьому навчальному році шкільний поріг закладів освіти громади переступили 752 учні, з них до першого класу пішли 67 первокласників, а останнім і вирішальним цей навчальний рік буде для 45 одинадцятикласників та 86 дев’ятикласників. Також гостинно відкрилися двері закладів освіти громади і для 20 учнів з числа ВПО.

Відбулися зміни і в мережі закладів освіти громади. Згідно рішення Новопокровської селищної ради перепрофільовано у відповідності до чинного законодавства 6 закладів освіти, а саме: Петриківська початкова школа, Іверська, Олександропільська, Багатська, Криничанська гімназії та Новопокровський ліцей імені В.М.Сиволоба.

За доброю традицією селищний голова Людмила Муркович та представники апарату виконавчого комітету Новопокровської селищної ради привітали школярів, батьків та колективи закладів освіти з Днем Знань. «Не можна продублювати дитинство, не можна продублювати Перший дзвінок, який має пролунати один раз в житті - саме тоді, коли дитина іде до школи. Ми побачили очі дітей - щасливі, допитливі, адже школярі з радістю прийшли в школу хоча б на годинку. Тож рішення про проведення святкових заходів було вірним, адже зробило щасливими наших діток в таких складний час» - зауважила селищний голова під час свого виступу.

Нехай же радість першого дзвоника супроводжує нашу велику освітянську родину протягом кожного навчального року. Будьмо єдині. Тримаймося і пам’ятаймо: ми Українці, тож честь нам і хвала! І пам’ятаймо, освіта – це також зброя! Ми впораємося, хай яким важким буде цей рік!

У єдності – наша сила!

Усе буде Україна!