Дніпропетровськгаз: півроку незламності та боротьби на газовому фронті регіону!

Дніпропетровськгаз сьогодні вітає усіх українців та українок з Днем Незалежності! У цей день почалася наша історія під рідним прапором. Україна – країна неймовірної краси, але з важкою долею. Сьогодні велике національне свято і разом з ним вже 6 місяців війни за нашу свободу, мирне небо та ту саму Незалежність. За ці півроку ворог кожного дня нищить наші міста - руйнує будинки, школи, критичну інфраструктуру, у тому числі газову систему. АТ «Дніпропетровськгаз», яке працює під брендом Регіональної газової компанії (РГК), з початку війни стоїть на варті газового фронту Дніпропетровщини: відновлює газові мережі, проводить ремонти та модернізацію, дбає про наявність безперебійного та безаварійного розподілу блакитного палива в кожній домівці області! За цей період газовики Дніпропетровщини ліквідували майже 1 тис. пошкоджень через ворожі обстріли.

Газовики одні з перших, хто з’являється на місце після сирен і обстрілів. АДС компанії за цей час здійснили майже 17 тис. виїздів на виклики по області. Із них: 10,6 тис. випадків – повідомлення про запах газу у помешканні/на вулиці, ліквідація більше 14 тис. витоків газу та 188 пожеж, де необхідно було оперативне перекриття розподілу газу на мережах.

Навіть в умовах війни Дніпропетровськгаз проводить критично важливу модернізацію та реконструкцію газових мереж області, ще стало можливим через відмову від російських та радянських технологій. Налагоджена співпраця з іноземними партнерами, обраний курс на євроінтеграцію газового ринку України дають нам змогу виконувати дані роботи. Спеціалісти компанії встановили на Дніпропетровщині, починаючи з 24 лютого, 60 ШГРП українського заводу RGC Production з європейськими комплектуючими.

Фахівці газорозподільної компанії також активно проводять планові роботи для підтримки газорозподільної системи області. Так, бригади КПО Новомосковського, Кам’янського, Павлоградського та Нікопольського відділень АТ «Дніпропетровськгаз» щоденно працюють та виконують комплексне приладове обстеження усіх газопроводів у регіоні. З початку війни спеціалісти здійснили техобстеження 8,3 тис. км газових мереж області, виявили більше 6 тис. пошкоджень ізоляційного покриття підземних газопроводів та 6 тис. витоків газу на підземних та надземних газових мережах. 

Також група ЕХЗ АТ «Дніпропетровськгаз» виконала понад 13 тис. технічних оглядів та обслуговувань установок електрохімзахисту газопроводів. Також було здійснено більше 3 тис. перевірок ефективності роботи цього обладнання. У процесі експлуатації працівники компанії виконали 1,2 тис. планових та поточних ремонтів установок електрохімзахисту підземних сталевих газопроводів.

А працівники групи ГРП/ШРП виконали ремонт на 2,8 тис. газорегуляторних пунктах. Вони дійснили з випередженням річних графіків поточні ремонти близько 2 тис. одиниць обладнання. Виконання цих робіт складає 95 % від річного плану компанії.

Тримаймося разом, допомагаємо, працюємо! Україна понад усе!