МАРАФОН "ПОВЕРТАЙСЯ, СОЛДАТЕ, ДОДОМУ ЖИВИМ" ПІДВОДИТЬ ПІДСУМКИ

За ініціативи селищного голови Новопокровської селищної ради Людмили Муркович, в рамках фестивалю «UnityFest (фестиваль єднання) – від минулого до сьогодення» протягом червня 2022 року в кожному куточку нашої громади було проведено заходи благодійного марафону небайдужих сердець «Повертайся, солдате, додому живим», під час яких ми прославляли нашу країну та наших хоробрих соколів, які боронять рубежі рідної землі.

Відкриваючи кожен захід, селищний голова зверталася до мешканців зі словами підтримки та подяки, словами шани та скорботи за полеглими героями. І хоч сьогодні не на часі пишномовні слова і треба просто помолитися та поспівчувати, проте, необхідно сьогодні говорити на увесь світ про страшну війну та про мужніх захисників України. Ціною тисяч життів синів і дочок України наразі виборюється справжня свобода нашої держави. Та ніколи свобода не давалася легко - за неї завжди боролися і боряться сьогодні: на фронті, на хлібному полі, у волонтерському центрі, в кожному селі і в кожній хаті. Наразі більш як 260 наших земляків боронять рідну землю від рашистської нечисті. І ми переможемо! Ми як ніколи єдині, а тільки в єдності можна зберегти нашу державу, нашу свободу, нашу волю і все те, що набули протягом століть.

У програмі заходу звучали пісні, що сьогодні лунають з вуст дорослих і дітей всюди: на фронті, в тилу, в кожній домівці. В цих піснях – скорбота за полеглими, прославляння героїзму наших захисників і захисниць, надія та перемога. Прочитані поезії, присвячені подіям воєнних днів, допомогли усвідомити велич подвигу тих, хто ціною власних життів зупиняє російську навалу та захищає Україну, і тих, хто загинув, відстоюючи її незалежність.

Новопокровський селищний голова, виконавчий комітет Новопокровської селищної ради щиро вдячні за допомогу кожній людині, яка вклала часточку душі та серця у організацію та проведення марафону небайдужих сердець «Повертайся, солдате, додому живим», а саме: ведучим - Марині Хаджиєвій і Світлані Птушкіній, виконавцям музичних композицій - Олександру Головку, Наталії Головко, Віктору Бєлиху, Євгену Осійчуку, Наталії Дегтярьовій, Євгенії Кремінь, водіям шкільних автобусів Олександропільського та Багатського закладів освіти - Віктору Власенку і Юрію Потапенку, начальнику відділу культури Еліні Ефендієвій, старостам старостинських округів, кожному працівнику селищної ради, які були задіяні у підготовці та проведенні марафону небайдужих сердець.

Дякуємо нашим юним зірочкам, які додали колоритності заходу:

Багатський старостинський округ: Богдан Андрієв - ВПО, Ксенія Чуприна та Матвій Ломага - діти військовослужбовців, Катерина Криніцина, Микола Гусак, Карина Бєлих (художні керівники - Валентина Радченко, Євгенія Кремінь).

Криничанський старостинський округ: Анна та Жанна Пьосові , Маргарита Процик, Анна Ткаченко, Маргарита Подолкіна, Аліна Єлисєєва (художній керівник - Подолкіна Ліна Василівна).

Іверський старостинський округ: Софія Соколенко, Вікторія Корякова, Наталія Лаба, Поліна Петрова, Аріна Чегорка, Ситник Каріна, Віолетта Баранцова, Надія, Єлизавета, Дар′я Аніскевич, Лідія Порошенко, Альона Луговська, Дубова Надія, Кувальдіна Ліза, Бичковська Соня, Дубова Анастасія, Мельник Тетяна, Чабаненко Антоніна (художні керівники - Любов Кириченко, Тетяна Луговська, Світлана Бичковська.

Олександропільський старостинський округ: Динь Романа, Кочерга Віка, Захарова Софія, Головченко Лера, Нетрусова Діана, Чуйкіна Настя (художній керівник - Динь Яна.

Павлівський старостинський округ: Калініченко Аліна, Гурін Аріна, Гноєвець Савіна, Павлюченко - Радіонові Поліна та Кароліна, Юрова Ангеліна (художній керівник - Гноєвець Антоніна).

Центр громади: Катерина Лесик, Кирило Власенко, Евеліна Баштаненко, Роман Гойденко, Віка Москаленко, Вероніка Власенко (художній керівник - Олена Нанкевич).

Ми щиро дякуємо усім, хто долучився до марафону небайдужих сердець «Повертайся, солдате, додому живим». Заходи уже завершилися, а кошти нашим захисникам ще надходили протягом двох тижнів, тож за час Марафону разом нам вдалося зібрати кошти у сумі 144 000 грн., а саме:

-смт Новопокровка, с.Котлярівка, с.Малинове, с.Дружелюбівка – 37 722 грн. та ще 10 000 грн. від спонсора з Іверського старостинського округу;

- Олександропільський старостинський округ - 17 700 грн. та ще 11 000 грн. від спонсора Олександропільського старостинського округу;

- Іверський старостинський округ - 23 930 грн.;

- Багатський старостинський округ – 17 800 грн.

- Криничанський старостинський округ - 16 248 грн.;

- Павлівський старостинський округ - 9 600 грн..

За зібрані кошти вже закуплено та відправлено на фронт нашим землякам такі необхідні їм речі:

- 2 тепловізора на суму 96 000 грн. відправлено Артему (Олександропільський старостинський округ) і Віталію (смт Новопокровка);

- 2 рації на суму 5 500 грн. отримали Сергій і Олександр (Криничанський старостинський округ);

- 2 бінокля на суму 6 000 грн. отримали Віталій і Віктор (Іверський старостинський округ);

- 2 повербанка на суму 3 600 грн. отримали брати Павло та В’ячеслав (Павлівський старостинський округ);

- форму військову за 2 000 грн. отримав Сергій (Багатський старостинський округ);

- тактичні навушники за 4 800 грн. відправили Ярославу (Іверський старостинський округ);

- тактичні окуляри за 1 800 грн. отримав Роман (Багатський старостинський округ);

- 2 розгрузки на суму 2 000 грн. надіслано для Олександра (Павлівський старостинський округ) та Артема (смт Новопокровка);

- наколінники за 400 грн. отримав Віталій (Багатський старостинський округ);

- 3 кровоспинні турнікети на суму 2 100 грн. надіслали Валерію (с.Котлярівка) і Сергію (Криничанський старостинський округ).

- 7 пар кросівок на суму 9 800 грн. передано Владиславу, Олександру, Олексію, Василю, Олександру (Іверський старостинський округ), Віталію (с.Котлярівка), Олексію (Багатський старостинський округ).

- запчастини для військового автомобіля на суму 10 000 грн. від спонсора з Іверського старостинського округу отримав Денис (смт Новопокровка).

Разом ми ще раз довели, що «У єдності – наша сила!», адже усіх людей навічно об’єднало кілька почуттів: любов до України, прагнення жити у вільному суспільстві та… втрата рідної людини, товариша, побратима. І той вогник, що тремтів у руках і в серцях в ці дні, то є пам'ять про кожного, хто віддав своє життя. Той вогник - то надія на життя – життя України, життя кожного солдата та щирого патріота, життя УКРАЇНЦІВ!

Пам’ятаймо, що «У ЄДНОСТІ - НАША СИЛА!». І ми переможемо, адже у нас - НАЙКРАЩІ ЗАХИСНИКИ, у нас – НАЙКРАЩІ ЛЮДИ НА ЗЕМЛІ!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису