Фото без опису

День Української Державності.

28 липня над Новопокровською громадою замайоріли синьо-жовті прапори, які сповіщали, що цей день особливий, адже сьогодні День Української Державності - день нашої історії, свободи і пам'яті.

В цей день ми вшанували пам'ять про наших земляків, що загинули виборюючи незалежність хвилиною мовчання і покладанням квітів до меморіальних дошок. Спочивайте з миром, наші захисники...

В закладах культури та бібліотечних закладах громади було проведено культурно-освітні, літературні та мистецькі конкурси, тематичні виставки, книжкові виставки-перегляди та огляди літератури, відбувся перегляд відеофільмів, присвячених цьому дню.

В закладах освіти до Дня Державності було проведено виховні години онлайн: «З Україною в серці», «Від роду до народу слався, Україно!», «Моя Батьківщина - то прадідів слава, єдина родина, незламна держава», «Україна єдина і неповторна!». Проведено онлайн-вікторину і презентацію «Україна - це ми».

В період з 26.07.2022 по 28.07.2022 на території громади заклади освіти та заклади культури усіх старостинських округів та центру громади провели спортивні змагання, учасниками яких стали усі бажаючі діти, молодь, дорослі, в тім числі і тимчасово внутрішньо переміщені особи. Серед заходів найбільш цікавими були дитячі спортивні ігри і велопробіги Перемоги (під наглядом дорослих).

В ході всіх заходів 28 липня, а також заходів, проведених напередодні і приурочених Дню Державності, ми наголошували на важливості цього свята, бо воно змушує нас пам'ятати минуле, відчувати теперішнє та вірити у світле майбутнє України. Адже ми віримо в наших воїнів-захисників, ми підтримуємо і чекаємо їх - повертайтесь додому живими та здоровими...

Як і учасників усіх заходів в громаді, які об’єдналися в ці дні, свято об’єднало усіх українців, адже освітило наш шлях до свободи та незалежності. Цей день символізував зв’язок багатьох поколінь нашого народу. І ми повинні берегти єдність та працювати на Перемогу!

У єдності – наша сила!

Тож разом - до Перемоги!

Все буде Україна!

З повагою селищний голова та виконавчий комітет Новопокровської селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису