День Української Державності.

28 липня над Новопокровською громадою замайоріли синьо-жовті прапори, які сповіщали, що цей день особливий, адже сьогодні День Української Державності - день нашої історії, свободи і пам'яті.

В цей день ми вшанували пам'ять про наших земляків, що загинули виборюючи незалежність хвилиною мовчання і покладанням квітів до меморіальних дошок. Спочивайте з миром, наші захисники...

В закладах культури та бібліотечних закладах громади було проведено культурно-освітні, літературні та мистецькі конкурси, тематичні виставки, книжкові виставки-перегляди та огляди літератури, відбувся перегляд відеофільмів, присвячених цьому дню.

В закладах освіти до Дня Державності було проведено виховні години онлайн: «З Україною в серці», «Від роду до народу слався, Україно!», «Моя Батьківщина - то прадідів слава, єдина родина, незламна держава», «Україна єдина і неповторна!». Проведено онлайн-вікторину і презентацію «Україна - це ми».

В період з 26.07.2022 по 28.07.2022 на території громади заклади освіти та заклади культури усіх старостинських округів та центру громади провели спортивні змагання, учасниками яких стали усі бажаючі діти, молодь, дорослі, в тім числі і тимчасово внутрішньо переміщені особи. Серед заходів найбільш цікавими були дитячі спортивні ігри і велопробіги Перемоги (під наглядом дорослих).

В ході всіх заходів 28 липня, а також заходів, проведених напередодні і приурочених Дню Державності, ми наголошували на важливості цього свята, бо воно змушує нас пам'ятати минуле, відчувати теперішнє та вірити у світле майбутнє України. Адже ми віримо в наших воїнів-захисників, ми підтримуємо і чекаємо їх - повертайтесь додому живими та здоровими...

Як і учасників усіх заходів в громаді, які об’єдналися в ці дні, свято об’єднало усіх українців, адже освітило наш шлях до свободи та незалежності. Цей день символізував зв’язок багатьох поколінь нашого народу. І ми повинні берегти єдність та працювати на Перемогу!

У єдності – наша сила!

Тож разом - до Перемоги!

Все буде Україна!

З повагою селищний голова та виконавчий комітет Новопокровської селищної ради.