Три способи отримати нове пенсійне посвідчення

Відділ обслуговування громадян № 6 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області інформує, що людина, яка виходить на пенсію, разом зі статусом пенсіонера отримує і відповідний документ — пенсійне посвідчення. Органи Пенсійного фонду України видають цей документ кожному пенсіонеру на підставі заяви на виготовлення пенсійного посвідчення.

У таких випадках пенсіонеру видається нове пенсійне посвідчення: пенсійне посвідчення було втрачено, стало непридатним для користування або людині призначили інший вид пенсії чи сталися зміни обставинах здійснення опіки та піклування: змінюється законний представник чи поновлюється цивільна дієздатність одержувача пенсії тошо. Але для того, щоб його одержати, необхідно подати до пенсійних служб відповідну заяву.

Існує кілька способів замовити пенсійне посвідчення:

1) Віднести заяву безпосередньо до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем перебування особи на обліку як одержувача пенсії.

2. Подати її в особистому кабінеті вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) через розділ “Щодо пенсійного забезпечення”. Для цього необхідно авторизуватись на вебпорталі за допомогою Дія.Підпис або кваліфікованого електронного підпису (КЕП), чи засобами Інтегрованої системи  електронної ідентифікації ID.GOV.UA, зокрема, з використанням технології Bank ID.

3. Скористатися допомогою мобільного застосунку «і фонд», керуючись таким ланцюжком: «До ПФУ — Комунікації до ПФУ —   виготовлення пенсійного посвідчення».

Отже, якщо маєте необхідність в новому пенсійному посвідченні, вибирайте буд-який зручнийваріант і отримуйте свій “пенсійний паспорт”.

 

Шановні мешканці громади! Користуйтеся онлайн сервісами Пенсійного фонду України, економте  свій час та бережіть здоров’я.

Фото без опису