Вісті з аграрного сектору громади
Новопокровська територіальна громада має потужний аграрний сектор, адже живуть в ній працьовиті землероби. Сьогодні, в час воєнного стану, наші аграрії працюють на економічному фронті, адже наразі постає гостре продовольче питання, і від їх роботи залежить чи буде хліб в країні.  Вже засіяні усі поля, відремонтована техніка та підготовлено усе необхідне для збору врожаю ярих зернових, проте, багато питань наразі виникає у аграріїв. Саме тому протягом червня селищним головою Людмилою Іванівною Муркович було   проведено з ними діалог, щоб вирішити низку проблем. 
Виїзні робочі зустрічі, на які були запрошені провідні аграрії Новопокровської територіальної громади, було проведено в усіх старостинських округах та в центрі громади. Під час зустрічей було обговорено питання забезпечення пожежної безпеки на території Новопокровської селищної ради, адже зараз вкрай важливо убезпечити врожай від пожеж. Торкнулися також важливих питань щодо внесення змін до договорів оренди землі та підписання до них додаткових угод, встановлення ставок орендної плати за оренду земельних ділянок, ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців.  Під час обговорень прозвучало також питання перевезення вантажу  транспортними  засобами, адже в громаді відремонтовано частину доріг, а перевантажені автомобілі їх руйнуватимуть. Селищний голова наголосила присутнім на дотриманні Правил благоустрою і утримання території та на  заборону розголошення інформації стосовно дислокації особового складу ЗСУ та критично важливих об’єктів на території громади. Не менш важливими були питання  охорони громадського порядку на території громади, створення добровольчих формувань, забезпечення резерву пального,     робота волонтерського центру громади, допомога воїнам ЗСУ,  переселенцям.   
Зустріч проходила в форматі питання-відповідь. Кожен присутній мав можливість висловити своє бачення шляхів вирішення окремих питань. Серед проблем аграрії наголосили на дефіциті пального а також на тому, що  через високу собівартість і нерозмірно низьку ціну на врожай 2022року, їм буде важко в цьому році. Проблемним також є те, що через блокування росією українських портів, через які вивозили запаси зерна, майже відсутні місця зберігання  нового врожаю. Проте, аграрії Новопокровської громади готові до труднощів, адже працюють як і вся країна для перемоги.
«Дякую всім аграріям, які у складні для нашої держави часи, не залишили своєї справи і працюють на нашу перемогу. У нас з'явилося чимало проблем: зерно, паливо, місце для зберігання урожаю та його збут. І в цей час нам важливо бути з вами в прямому діалозі. Я впевнена, що разом ми вирішимо будь-які проблеми. Ми вистоїмо! Ми переможемо! Адже у єдності – наша сила!» - наголосила Людмила Іванівна.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису