Технічне обслуговування газових мереж від Дніпропетровськгазу: надійно, безпечно, професійно

Блакитне паливо – вкрай необхідний енергоресурс, наявність якого важлива в умовах війни. І не менш важливо дбати про газову безпеку, адже кожен витік газу у квартирі, будинку чи на підприємстві – може обернутися нещасним випадком. Так, з початку цього року майже 5,5 тис. свідомих споживачів, із них більше 3 тис. фізичних осіб, близько 1,3 тис. комунально-побутових об’єктів та понад 600 багатоквартирних будинків з спільною формою власності газових мереж в області уклали договори з АТ «Дніпропетровськгаз» на проведення технічного обслуговування газового обладнання і приладів. У ході проведення ТО фахівці виявили та ліквідували майже 4 тис. витоків газу. Детальніше про важливість проведення технічного обслуговування внутрішніх газових мереж та приладів розповість директор з капітального будівництва АТ «Дніпропетровськгаз» Максим Бойко.

  • Чому варто замовляти технічне обслуговування?

У першу чергу, замовлення цієї послуги гарантує споживачам блакитного палива безпечне використання газу у побуті. І у мирний час, і в умовах війни, звичайно ж кожен хвилюється за власне здоров’я та безпеку своєї сім’ї та оточуючих. А вчасно виконане технічне обслуговування внутрішніх систем газопостачання допомагає виявити витоки газу, перевірити справність запірних пристроїв і в результаті - запобігти виникненню можливих надзвичайних ситуацій.

  • Хто проводить технічне обслуговування газових мереж та приладів?

Технічне обслуговування виконують кваліфіковані фахівці відділу технічного обслуговування АТ «Дніпропетровськгаз». Вони мають для цього сучасне обладнання, відповідний багаторічний досвід роботи по всій області та дозвільні документи на проведення цих робіт. Під час обстеження спеціалісти газорозподільної компанії: проводять контроль технічного стану обладнання, перевіряють систему газопостачання на можливі витоки газу, проводять змащування, регулювання та інші дії для правильної роботи внутрішніх газових мереж та приладів.

Ми завжди застерігаємо споживачів не втручатися самостійно у роботу газових мереж та приладів, а також не звертатися до спеціалістів, у яких немає відповідних дозволів. Я ще раз наголошую, що усі роботи мають проводити тільки кваліфіковані досвідчені спеціалісти.

  • Як часто необхідно робити ТО?

Регулярне технічне обслуговування внутрішніх газових мереж та приладів гарантує їх безпечну та надійну експлуатацію як у приватному будинку, так і у багатоповерховому. Тому ми рекомендуємо робити його один раз на рік. Хочу зазначити, що багато споживачів не приділяють достатньої уваги своєму газовому обладнанню: його надійна робота залежить не тільки від регулярного обслуговування, а й від вчасної заміни. Після 10-15 років роботи опалювального приладу, він втрачає 40% ККД і починає витрачати більше обсягу газу. Якщо опалювальний прилад новий, вчасне технічне обслуговування допоможе зберегти його ККД на рівні від виробника і він працюватиме безпечно та економно.

АТ «Дніпропетровськгаз» пропонує своїм клієнтам скористатися пакетними послугами з проведення ТО газових мереж. Вартість залежить від кількості газових приладів у помешканні. Наші спеціалісти виконують також пакетну послугу заміни котла за фіксованою ціною 8500 грн: клієнт купує котел у 104.ua клієнтському просторі – ми замінюємо його «під ключ». Також доступні пакетні послуги з заміни газової колонки (4800 грн), газової плити (900 грн) та конвекторів (3300 грн).

  • Для кого доступне замовлення технічного обслуговування газових мереж?

Послуга з ТО газових мереж та обладнання доступна кожному на Дніпропетровщині. З нами укладають договори та співпрацюють мешканці приватного сектору, квартир, голови ОСББ, управляючі компанії, підприємства та бізнес, адже усі розуміють, що відсутність своєчасного ТО призводить до підвищення рівня аварійності газових мереж та наражає на небезпеку споживачів, працівників тощо.

  • Куди потрібно звертатись клієнту, щоб замовити цю послугу?

Споживачі можуть отримати фахову консультацію або замовити послугу з технічного обслуговування газових мереж та приладів у відділі технічного обслуговування АТ «Дніпропетровськгаз». А також у найближчих 104.ua клієнтських просторах, де є можливість придбати сучасне газове обладнання та прилади. Персональні менеджери 104.ua клієнтських просторах з радістю допоможуть кожному клієнту підібрати необхідні сертифіковані прилади під індивідуальні технічні характеристики житла: якісні газові котли власного імпорту та міжнародних виробників, водонагрівачі, сигналізатори газу та смарт-модеми для передачі даних газового лічильника. Споживачам нашого регіону також доступний широкий вибір конвекторів, димоходів, твердопаливних котлів та газових плит.

  • Чому варто довірити виконання ТО саме спеціалістам відділу ТО АТ «Дніпропетровськгаз»?

Більш понад 60 років фахівці нашого підприємства працюють з газовими мережами, відтак досвід наших спеціалістів у поєднанні з новітніми технологіями, дозволяють виконувати роботи будь-якого рівня складності. Завдяки професійності спеціалістів відділу технічного обслуговування АТ «Дніпропетровськгаз» тисячі наших клієнтів можуть бути впевненими у власній безпеці. Компанія зацікавлена у постійному підвищенні якості проведення робіт та кваліфікації працівників – тому регулярно для фахівців проводять тренінги, навчання та покращують матеріальну базу. Ми вдосконалюємося кожного дня та продовжуємо працювати задля комфорту наших клієнтів.