Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській  області  інформує

Введеня електронної ідентифікації овець та кіз.

          З 01 січня 2022 набирають чинності норми  законодавства щодо електронної ідентифікації овець і кіз, які відповідно до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03 липня 2020 року № 1266 «Про затвердження Змін до Порядку ідентифікації та реєстрації овець і кіз» є обов’язковим для всіх юридичних і фізичних осіб, що займаються розведенням та утриманням овець і кіз, здійснюють їх продаж, забій, утилізацію, надають послуги зі штучного осіменіння та організовують виставки за участю овець і кіз.

     Так, відповідно до встановленого порядку, усі тварини, що утримуються в господарстві, повинні ідентифікуватися биркою згідно зі зразком бирки вушної для ідентифікації овець і кіз, яка прикріплюється на одне вухо тварини і не знімається протягом усього її життя.

     Тварини, старші 12-місячного віку, а також тварини, що експортуються, ідентифікуються додатково за допомогою бирки з електронним ідентифікатором, яка прикріпляється на друге вухо тварини. На обох бирках тварини вказується один і той самий ідентифікаційний номер, що відповідає номеру електронного ідентифікатора і дає змогу індивідуально ідентифікувати кожну тварину та господарство, де вона була народжена.

     Звертаємо вашу увагу, що нова форма бирки вушної для ідентифікації овець і кіз та замковий механізм бирки, матеріал і механізм виготовлення забезпечує неможливість роз’єднання частин, що виключає їх повторне використання.

Власник/утримувач має право на переміщення тварини за умови, якщо на тварину видано реєстраційне свідоцтво

У разі виникнення питань просимо звертатися до Солонянської районної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: смт Солоне, вул. Терентьєва,7

     З повним текстом Змін до Порядку можна ознайомитися за посиланням: https:///zakon.rada.gov.ua/lavs/show/z0853-20#n7

Фото без опису