Дніпропетровськгаз: крадіжки обладнання на газових мережах – небезпечні для вашого життя

 

Кількість випадків крадіжок обладнання на газових мережах збільшується. Так, днями у Новомосковському районі виявили викрадення манометру на одному з газорегуляторних пунктів. Фахівці компанії відреагували оперативно та локалізували аварійну ситуацію: встановили нове газове обладнання, виконали огляд та налаштування ГРП на безперебійну роботу. Крім того, газовики викликали на місце події поліцію для фіксування факту правопорушення та складання відповідного акта. Відтак АТ «Дніпропетровськгаз» нагадує, що такі неправомірні дії можуть становити загрозу як для споживачів природного газу, так і для порушників.

По-перше, це пов’язано з тим, що через відсутність необхідного обладнання на газових мережах може статися збій у процесі розподілу блакитного палива споживачам або взагалі зупинитися газопостачання як для одного домоволодіння, так і для декількох населених пунктів.

По-друге, втручання у роботу газової мережі та обладнання на ній може призвести до витоків природного газу або серйозних аварійних ситуацій. Це пряма загроза життю та здоров’ю жителів області.

По-третє, за крадіжки обладнання на газових мережах передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, самовільно втручатися до мережі газопостачання категорично заборонено. Виконувати будь-які роботи із заміни газового обладнання, приєднання нових та відключення вже існуючих у мережі об’єктів, пуску газу повинні виключно спеціалісти, які мають усі необхідні дозвільні документи.

Якщо ви стали свідком таких неправомірних дій, повідомте про це АТ «Дніпропетровськгаз». Зробити це можна, зателефонувавши за номером «104».

Фото без опису