Фото без опису

Шановні жителі Новопокровської територіальної громади!

У ці дні ми відзначаємо 78 річницю  визволення населених пунктів нашої громади від фашистських загарбників. Щиросердно вітаємо усіх нас із важливою, знаменною датою в житті нашого народу.

 Скільки б не минуло років, скільки б не змінилось поколінь українців — пам’ять про ті буремні роки, коли рідну землю розривали вибухи, тисячами гинули люди та вщент згорали села — все це назавжди залишиться в наших серцях. 

Мужньо відстоювали нашу територію воїни, і багато з них загинули. Пам'ять про них зберігається в наших серцях і в написах на братських могилах - прізвища 4480 осіб викарбувано на 28 пам’ятниках і братських могилах.     

Відважно захищали рідну землю наші земляки. З території Новопокровської  громади   2780 чоловіків і жінок пішли на фронт. З них  більш ніж половина, а саме 1503 особи – загинули. Так мало залишилося серед нас тих, хто відстоював мир в ті далекі роки – це наші  ветерани: Демченко Лідія Григорівна, Зайцева Жанна Іванівна, Заболотній Іван Гаврилович. 

Мужньо вистояли ті буремні роки мешканці громади, які залишалися під окупацією. Вони пережили обстріли, катування, голод, примусове виселення. З нашої громади 376 осіб було вивезено до Німеччини і не всі з них змогли повернутися назад. Та люди не здавалися, боротьба продовжувалася. На території діяли молодіжна підпільна організація в селі Григорівка та  підпільна організація на чолі з головою сільської ради Холодним Андрієм Кіндратовичем в селі Олександропіль. 

Шановні ветерани, учасники війни, діти війни! Ваші мужність та нескореність духу, відвага та героїзм  є зразком для молодого покоління! Низький уклін вам та щира вдячність.  

На жаль, сьогодні наша країна знову не знає спокою — підступна, неоголошена війна на сході руйнує сім’ї та калічить життя. І знов на захист рідної землі, незалежності Батьківщини стали герої - онуки визволителів. Честь їм і шана!

Вельмишановні ветерани, учасники Другої світової війни! Шановні учасники Операції об’єднаних сил на сході України! Дякуємо вам за самовідданість та любов до рідної землі! Бажаємо вам усім міцного здоров’я, довгих років життя та усіляких гараздів!

Пам’ятаймо: народ, який пам’ятає звитяги своїх предків — незборимий. Шануймо світлу й вічну пам’ять про загиблих воїнів-визволителів, які поклали своє життя заради визволення сіл і селищ нашої громади, України.  

Український народ зумів тоді очистити свою землю від ворога, зможе і зараз!

Слава Україні! Героям Слава!

З найщирішими побажаннями  миру, злагоди, добра, селищний голова Людмила Муркович, виконавчий комітет та депутатський корпус Новопокровської селищної ради.