25 червня 2021року в нашій громаді завершився конкурс «Таланти рідного краю», що проводився в рамках фестивалю «UnityFest (фестиваль єднання) – від минулого до сьогодення». Конкурс проводився в три етапи – відбірковий етап,  півфінал і фінал. Всього в конкурсі участь взяли 60 конкурсантів, які змагалися у трьох вікових категоріях в 5 номінаціях: «Вокал», «Художнє слово та театральне мистецтво», «Хореографія та оригінальний жанр», «Образотворче мистецтво, народні ремесла та рукоділля», а також в номінації «Скарби моєї родини», яка проводилася у вигляді відкритого онлайн-конкурсу та була приурочена Міжнародному дню сім’ї. 

Фінал конкурсу «Таланти рідного краю» проходив на гостинній території Олександропільського старостинського округу. Під час веселого феєричного свята усіх присутніх вітала засновник конкурсу, депутат районної ради 6,7 скликання Альбіна Сільчук. Протягом трьох годин свою майстерність показували 36 учасників. Лунали гарні пісні, показовими були виступи танцювальних і  театральних колективів, цікавими і креативними були виставки і презентації народних майстринь та юних художниць. Складно було членам журі визначитися з переможцями, та підсумки підведено: 10 конкурсантів посіли ІІІ місце, 10 конкурсантів – ІІ місце, перемогу здобули 15 учасників. Переможцями у номінації «Вокал» стали: Софія Бакум з Багатського старостинського округу (вікова категорія 0 -11 років), Діана Демідова з Іверського старостинського округу (вікова категорія 12-18 років), Віктор Бєлих з Багатського старостинського округу і Тетяна Хромова з Іверського старостинського округу (вікова категорія старші 18 років). Переможцями у номінації «Художнє слово та театральне мистецтво» стали: театральна студія «Гарт» з Багатського старостинського округу (вікова категорія 12-18 років) та театральний колектив «Калинонька»  з Іверського старостинського округу (вікова категорія старші 18 років).

Переможцями у номінації «Образотворче мистецтво, народні ремесла та рукоділля» стали: Ярослава Сільчук і Єлизавета Волохова з Олександропільського  старостинського округу (вікова категорія 0 -11 років), Анна Некрасова з Іверського старостинського округу (вікова категорія 12-18 років),  Лариса Карпенко, Любов Кириченко, Віра Шликова з Іверського старостинського округу (вікова категорія старші 18 років), які є також переможцями онлайн-конкурсу «Скарби моєї родини». Переможцем онлайн-конкурсу «Скарби моєї родини» стала також Наталія Дегтярьова з Олександропільського  старостинського округу. Переможцями у номінації «Хореографія та оригінальний жанр» стали: Сапожнікова Вікторія з Олександропільського  старостинського округу (вікова категорія 0 - 11 років), танцювальний колектив «Мальви» з Іверського старостинського округу (вікова категорія 12-18 років), танцювальний колектив «Нескорені» з Павлівського старостинського округу (вікова категорія старші 18 років).

Усі призери та переможці конкурсу Новопокровської громади «Таланти рідного краю» нагороджені дипломами під час святкового заходу фестивалю «UnityFest (фестиваль єднання) – від минулого до сьогодення», приуроченого Дню Конституції і Дню молоді. В подарунок усі призери отримують безкоштовну поїздку по туристичних місцях громади, усі переможці – відпочинок на морі.

Цей конкурс надав можливість усім бажаючим розкрити свої  таланти і здібності. Новопокровська громада пишається тим, що має так багато талановитих мешканців.

Фото без опису