01 квітня 2021 року в Новопокровській територіальній громаді розпочався конкурс з благоустрою території «Село - наш спільний дім і жити нам у ньому», започаткований за ініціативи селищного голови Муркович Л.І. та відповідно до рішення Новопокровської селищної ради №9 від 19.03.2021р.. 
Протягом тижня жителі усіх 33 населених пунктів, працівники усіх установ, організацій, підприємств вийшли на вулиці, щоб розпочати впорядкування території громади.  Активно громадяни впорядковували свої садиби, вулиці,  пам’ятники загиблим воїнам та долучилися до впорядкування і створення паркових зон. Уже проведено багато роботи в селищі Новопокровка та селах: Багате, Кринички, Миропіль, Мала Калинівка, Олександропіль, Петриківка, Павлівка.  
В Багатському старостинському окрузі активні громадяни на чолі зі старостою     розпочали відновлення центрального парку села Багате та впорядкували пам’ятники загиблим воїнам. Впорядковано заклади освіти. 
В Іверському старостинському окрузі діяльність велася одночасно в декількох населених пунктах.  Жителі села Мала Калинівка вирішили впорядкувати місцевий парк, а кошти від реалізованого металу направити на благоустрій. Миропільський парк впорядковували місцеві жителі.   В селі Іверське колектив школи працював над впорядкуванням своєї території.
Жителі Криничанського старостинського округу на чолі зі старостою  і разом з   працівниками Криничанської школи та садочка впорядковували занедбане місце колишнього садочку, на місці якого розпочато створення паркової зони. Впорядковано пам’ятник загиблим воїнам с. Кринички. 
Вже стало щорічною традицією для жителів Олександропільського старостинського округу впорядкування своєї території. Мешканці с.Олександропіль разом з депутатами  та членами виконкому, працівниками ЦНАПу, Терцентру, закладів культури та освіти  прибрали парк, футбольне поле та дитячий майданчик. В с.Петриківка разом з депутатом працівники школи та садочка а також місцеві жителі впорядкували місцевий парк та пам’ятник загиблим воїнам.  
Ведуться роботи по впорядкуванню території Павлівського старостинського округу. В селі Павлівка на чолі зі старостою  і депутатами   працівники школи, садочка, закладів культури та місцеві жителі прибирали в місцевому парку а також в центрі села. В селі Пропашне мешканці вирубали зарослі чагарників. Триває впорядкування пам'ятників загиблим воїнам в с.Павлівка і Пропашне.
Працівники Новопокровського ЗЗСО, Новопокровського ЗДО, КП «Новопокровське» та працівники апарату Новопокровської селищної ради впорядковували Новопокровський парк та територію колишньої Новопокровської гімназії, які перебували в занедбаному стані. Прибрано сміттєзвалище біля заправки та ветеринарної лікарні.  
Для округів та центру громади техніку надали місцеві жителі та підприємства.
Дякуємо усім, хто долучився до заходів з благоустрою! Звісно, роботи багато, а те що зроблено - це тільки початок і діяльність продовжиться протягом квітня і травня. Проте мешканці вірять, що тільки разом вони можуть зробити громаду чистою, гарною, привабливою.  Тож так тримати. Тільки вперед, і тільки разом. «У єдності - наша сила!»

Фото без опису