15 лютого  в Новопокровській громаді відбувся урочистий захід-реквієм «Біль душі і пам’ять серця», приурочений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.  З різних куточків нашої громади з’їхалися запрошені гості – воїни-інтернаціоналіст, які є нашими земляками.

Урочиста зустріч з воїнами-інтернаціоналістами, які воювали в Афганістані, Чехословаччині та Югославії, відбулася в актовій залі Новопокровської школи з дотриманням усіх карантинних заходів.  Гостей щиро вітала селищний голова Людмила Муркович, яка подякувала воїнам за їх мужність, стійкість, патріотизм, та побажала їм міцного здоров’я, добробуту і миру. Під час заходу лунали афганські і патріотичні пісні та вірші, які не залишили байдужими жодного присутнього. Цікавим і змістовним був відеофільм, який познайомив учасників заходу з бойовим минулим наших земляків. Щемливими були хвилини, коли згадали поіменно усіх, хто виконуючи свій військовий обов’язок, загинув на чужині, а також тих, кого уже немає серед живих. Інформація  про події минулих років, яку озвучили учні, працівники культури і самі запрошені воїни,  торкнулася думок і почуттів кожного, хто був присутнім у залі. Після урочистої частини запрошені воїни-інтернаціоналісти продовжили спілкування у неформальній обстановці, де згадували своїх товаришів, говорили про героїчне минуле і про сучасне життя. В цей день також відбулося вшанування загиблих і померлих воїнів нашої громади біля меморіальних дошок та на кладовищах.

Дякуємо за проведення заходів працівникам Новопокровської селищної ради, учням та вчителям Новопокровської школи, працівникам закладів культури,  молоді  громади, старостам старостинських округів.

Щиро вдячні також усім небайдужим підприємцям та громадянам, які здійснювали благодійну фінансову підтримку, а саме:

Рибалка Олександр Олександрович – 1250 грн.

Дядечко Максим Юрійович – 1000 грн. 

Матяж Віктор  Леонідович  – 1000 грн.                                                                                                                                                                                                                                   

Ласточка Сергій Вікторович – 200 грн.

Цимбал Наталія Гаврилівна – 200 грн.

Проскура Юрій Вікторович – 100 грн.

Яковенко Наталія Миколаївна – 100 грн.

Панасенко Анатолій Іванович – 250 грн.

Гурін Юрій Васильович – 200 грн.

Карпік Олександр Павлович – 250 грн.

Захаров Олександр Миколайович – 150 грн.

Денисюк Валентин Якович – 100 грн.

Балущак Людмила Олександрівна – 200 грн.

Ще раз дякуємо учасникам заходу та усім, хто долучився  до його організації та проведення. Нехай щастя і добробут панують у Вашому житті. Мирного Вам неба над головою!

З повагою та надією на подальшу співпрацю

Новопокровська селищна рада