З 5 жовтня Дніпро віднесено до регіонів з «помаранчевим» рівнем епідеміологічної небезпеки, а з 12 жовтня до нього приєднався й Дніпровський район. Ситуація із захворюваністю на COVID-19 залишається досить складною, і нам всім важливо знати, як діяти у випадку появи ознак гострого респіраторного захворювання.

Отже, що робити, якщо у вас симптоми ГРВІ?

  • При ознаках ГРВІ залишайтеся вдома!
  • Зателефонуйте сімейному лікарю. Особливо зауважте, якщо Ви були протягом останніх 14 днів за кордоном або контактували з людиною, інфікованою коронавірусом.
  • Лікар оцінює Ваш стан та приймає рішення, чи потрібна госпіталізація.
  • Якщо у Вас температура вище 38°С, кашель і утруднене дихання, одразу дзвоніть 103. Диспетчер визначить стан та за потреби направить бригаду екстреної медичної допомоги. Бригада проведе діагностику та при показах доправить до визначеної лікарні.

Якщо роботодавцем виявлений хворий, людина із симптомами коронавірусу або контактна особа серед працівників підприємства

Щодня необхідно проводити температурний скринінг безконтактним методом всім працівникам. Якщо робітник має температуру вище 37,2°С або ознаки респіраторних захворювань, він не допускається до виконання обов’язків. У випадку, коли ознаки респіраторного захворювання виявилися на робочому місці, необхідно самоізолюватися.

Якщо в закладі освіти виявлений співробітник з симптомами ГРВІ

У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2°С або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

При появі підвищеної температури тіла понад 37,2°С або ознак ГРВІ вдома, співробітник повідомляє свого безпосереднього керівника та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою.

Якщо в закладі освіти ознаки ГРВІ виявлені в учня

В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби в одного з учнів, за відсутності батьків, учень одягає маску та має бути тимчасово ізольований в спеціально відведеному приміщенні закладу. В той же час інформуються батьки учня  та приймається рішення щодо направлення до закладу охорони здоров'я.

В приміщенні, де перебував учень з ознаками ГРВІ, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь

ЛЮДИ З СИМПТОМАМИ ГРВІ МАЮТЬ ЗАЛИШАТИСЯ ВДОМА ТА ВИКОНУВАТИ НАСТАНОВИ ЛІКАРЯ