Фото без описуФото без описуПрес-тур до підприємств району.

     Солонянською РФ Дніпропетровського обласного центру зайнятості 03 жовтня 2018 року проведено прес-тур на таких підприємствах як : ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ДИРЕКЦІЇ ПАТ "УКРПОШТА" та ТОВ "КИЇВТОРГФРУКТ", яке розташоване в м.Дніпро. У рамках заходу було проведено Ярмарок вакансій та День відкритих дверей для безробітних, учасниками якого стали більше 20 осіб. На захід також  було запрошено представника газети «Вперед» позаштатного кореспондента Сосновську А.В.

   Учасники заходу спочатку відвідали Солонянська відділення ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ДИРЕКЦІЇ ПАТ "УКРПОШТА". Коваленко Світлана Анатоліївна - начальник  центру управління персоналом  розповіла що, поштовий зв’язок до сьогодні залишається одним з найпоширеніших і найдоступніших засобів комунікації. Тож уявити нинішнє життя без пошти – просто неможливо. І попри те, що протягом останніх років на ринку з’являється безліч операторів зв’язку, «Укрпошта» займає найбільшу частку серед поштово-логістичних компаній України. Наголосила на тому, що підприємству конче необхідні відповідальні та активні кадри, повідомила  про наявність  актуальних вакансій : заступник начальника відділення поштового зв’язку та оператор поштового зв’язку.     

    Після цього учасники заходу відвідали представництво ТОВ «КИЇВТОРГФРУКТ» в м.Дніпро. Дяченко Світлана Федорівна – менеджер по підбору персоналу ТОВ «КИЇВТОРГФРУКТ» розповіла що , головний напрямок підприємства –роздрібна та оптова торгівля овочами та фруктами. Овочі та фрукти є цінним продуктом харчування для людини бо містять вітаміни різних груп. Головним завданням нашого підприємства є забезпечення населення якісними та необхідними товарами. Тому нашому підприємству  необхідні працьовиті  та активні кадри. Повідомила  про наявність  вакансій : вантажник, сортувальник у виробництві харчової продукції (плоди, овочі та подібні продукти). На сьогодні закуплено автобус для підвезення людей з смт.Солоного до місця роботи в м.Дніпро, також  працівники забезпечуються безкоштовними гарячими комплексними обідами. 

   У рамках прес-туру відбулась прес-конференція директора Солонянської РФ Дніпропетровського ОЦЗ Ф.Ф.Овдієнка, заступника начальника відділу надання соціальних послуг Н.Кравченко щодо ситуації на ринку праці Солонянщини. З початку 2018 року пФото без описуослугами Солонянської РФ скористалися близько 1,7 тис. громадян. У січні-вересні 2018 року кількість вакансій в базі склала 690 одиниць, що на 0,3% більше від минулорічного показника.

– У сфері зайнятості населення роботодавці є найважливішими партнерами для служби зайнятості, тому налагодження ефективної взаємодії з ними – один із головних пріоритетів у нашій роботі, – наголосив Ф.Овдієнко. – Ми використовуємо широкий спектр послуг для забезпечення адресної допомоги кожному роботодавцю, виходячи з його потреб та можливостей.

Важливим є стимулювання роботодавців до працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожну працевлаштовану особу. З початку року Солонянської РФ таким чином працевлаштовано 11 осіб.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за сприяння обласної служби зайнятості 166 осіб проходили професійне навчання.

Одним з основних видів тимчасової зайнятості населення є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. У 2018 році до участі в таких роботах за направленням служби зайнятості залучено 265 осіб.

                                                              Н.Кравченко - заступник начальника відділу