9 травня в селищі  Новопокровка біля Меморіалу загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 роках пройшов мітинг Пам’яті за участю громади та запрошених гостей: голови територіальної громади Скиби О.М., голови наглядової ради фонду соціального розвитку «Майбутнє»  Касьянова С.П., депутата районної ради Саліженко Л.М., ветеранів війни ,учасників АТО.

Фото без опису

Завмерли сади в урочистому цвіті,

Неначе солдат фронтова сивина.

З 9 травня на білому світі

Для нас починається справжня весна.

Громаду привітав Скиба О.М. – людський фактор став вирішальним у смертельній схватці з фашизмом, засвідчивши : не здолати той народ ,який в єдиному пориві, потерпаючи від колосального перенапруження сил, марив Перемогою, уможлививши її.

Від імені фонду «Майбутнє» Сергій Касьянов побажав ветеранам здоров’я, мирного неба, та не залишати поза увагою жодної хати, де є зірка, зігріти душу кожного ветерана, записати їхні спогади, бо прийде той день, коли прозвучить холодна фраза «сьогодні помер останній ветеран Великої Вітчизняної Війни».

Депутат райради Саліженко Л.М. відмітила: «В цей травневий день до обеліску зберуться усі друзі бойові, з кожним роком вас стає все менше, косить час,як  куля у бою. І живі, і ті, кого не стало, навіки залишаються в строю».

Фото без описуУчасники АТО, прийнявши від юних хлопців-старшокласників гірлянду Пам’яті, поклали її до підніжжя Меморіалу як символ того, що ми ніколи не забудемо, якою ціною завойований мир, який зараз потребує захисту від агресора.

Фото без описуМолодь підготувала концерт і побажала всім миру і щастя.

Спасибі солдати, за подвиг століть,

Якому нема і не буде ціни,

За право і щастя родитись і жить,

І сіяти жито на мирні лани.

Завершилося святкування радості Перемоги частуванням солдатської каші.