Солонянське управління ГУ Держпродспоживслужби інформує

 

 Небезпечні кружки зі Швеції - будьте обережні!      

              Солонянське управління інформує, що Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровської області отримано лист Держпродспоживслужби від 05.01.2022 № 11.1.1-5/115 «Щодо повідомлення RASFF від 28 грудня 2021 № 2021.5998 – fup 5». Відповідно до інформаційного повідомлення, встановлено несанкціоноване використання лігноцелюлози у кружках Huskee Cups, що експортувалися зі Швеції (постачальник: Espresso Gear, Billdal) до України (отримувач: ТОВ «Бюро Вин», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021)

         Попереджаємо мешканців громади, суб’єктів господарювання щодо можливості обігу та реалізації вищезазначеної продукції на території району. Суб’єкти господарювання, які закупили вищезазначену  продукцію, для реалізації на своїх потужностях повинні терміново зняти продукцію з реалізації . Про виявлену невідповідність,   у термін не більше двох робочих днів,  письмово інформувати Солонянське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за адресою: вул. Тереньєва, 7 , смт Солоне, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

       Для недопущення завдання шкоди життю та здоров’ю споживачів через використання та розповсюдження невідповідної продукції наголошуємо на необхідність ретельної перевірки відповідності продукції,  супровідної документації,  яка надається виробниками та постачальниками.

      Що таке лігноцелюлоза? Лігноцелюлоза є рослинною сухою біомасою (природній еквівалент армованого бетону) . Речовина є відходами лісопильних заводів та підприємств сільського господарства та використовується, як сировина для виробництва біопалива, а саме етанолу. Посуд при нагріванні виділяє формальдегід, що має токсичні, алергічні, мутагенні і канцерогенні властивості, перехід формальдегіду в їжу провокує екземи, захворювання верхніх дихальних шляхів, згубно впливає на роботу печінки, селезінки, нирок, шлунку. Щоденне вживання протягом тривалого часу їжі з посуду може призвести до отруєння. Симптоматика отруєння – блювання після вживання, загальна млявість, надмірне вживання води, алергічні реакції.

      Наголошуємо, що кожен покупець має право вимагати від  продавців, надання документації, яка підтверджує якість та безпеку продукції. При виявленні даного продукту в обігу просимо терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 723-16-99.  

Солонянське управління ГУ

 Держпродспоживслужби в Дніпропетровській областіФото без опису