«Увага! Стартує кампанія імунізації диких тварин проти сказу!»

 Фото без описуДніпровське районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області повідомляєщо відповідно до наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, з 25 жовтня  2024 року розпочнеться проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території району.

 

                Пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин проти сказу, у зв’язку з воєнним станом,  буде проведено робочими групами, шляхом ручного розкладання принад з вакциною. Місця розкладання приманок розташовані за межами населених пунктів, на території лісових та сільськогосподарських угідь, навколо водоймищ, вздовж автошляхів. Задіяні до розкладання принад бригадибудуть групами ходити на узліссях, узбіччі доріг, по лісових та польових угіддях району та навколо водойм з картою місцевості та в спец одязі . Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від погодних умов, до охоплення всієї території Дніпровського району.

            Фото без опису    Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку (3 см на 5 см), із запахом м’ясокісткового борошна, що приваблює диких м’ясоїдних тварин. Всередині брикетів знаходиться полімерний блістер із вакциною.

                Звертаємось до мешканців громади з проханням при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, не переносити з місця на місце, тим більше додому, а залишати привабливими для тварин.  

                Особливе прохання  застерегти  дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати. Якщо дика тварина відчує запах людини на приманці, то вона її не їстиме.

       

      Заздалегідь дякуємо за розуміння!

 

Дніпровське районне управління

Головного управління

Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області

Фото без опису