Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед населення. А це вже призводить до ризикованої поведінки щодо свого здоров’я, у тому числі збільшення споживання тютюну🚬. До військових небезпек додається тютюнова залежність і подальші хвороби. А тютюн вбиває 85,000 українців щороку, з них 13,000 смертей спричинені пасивним курінням❗

ℹ Заходи з контролю над тютюном у військовій сфері розпочалися з 1986 року. У 2009 році опубліковане історичне дослідження, яке підтверджує використання тютюновими корпораціями війни для промоції тютюнової продукції, прямої реклами, створення вигляду сумісності куріння з ідеалом військового.

Метою кампаній також було прирівняння тютюнових корпорацій до «благодійників». Щоби закріпити свої «досягнення» для військ «Бурі в пустелі» тютюнові виробники на базі морської піхоти Кемп Лежен влаштували вечірку «Ласкаво просимо додому», яку відвідало 80,000 людей.

☝️ За даними досліджень занепокоєння та стрес, які, ймовірно, посилюються для розгорнутих військ, впливають на високий рівень куріння (52%). Розгортання пов’язане з поширенням куріння та рецидивом. Куріння досі є «культурно прийнятним», а обмежувальні заходи у такому випадку не є достатньо ефективними.

😔 Період війни є найскладнішим періодом, коли навіть думати про припинення куріння не вистачає сил. Проте одним із найефективніших способів відмови від куріння є вольове запобігання першому вживанню сигарет і визначення чіткої дати припинення. У наші часи цей день якнайшвидше має збігтися з днем нашої Перемоги💙💛