25 незалежних…25 щасливих, вільних, виборених в боротьбі незалежних років.

 

                 Я землі цієї паросток зелений

                 Я-цієї висі крапля дощова

                 Заплелись у мене жито та дерева

                  Квіти і трава.

                 Я чую твій голос пшеничний твій колос

                 І душу мені засіває зерно

                 Моя Україна-білява хатинко

                 Пізнати тебе мені щастя дано.

 

Щасливі ми ,що народилися на такій чудовій, багатій , мальовничій землі-на нашій славній Україні! Тут жили наші діди-прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини.

Нема життя без України,бо Україна –це мати,це доля , яка випадає раз на віку,це-пісня,яка вічна на цій землі.

23-24 серпня вся Україна відзначила День прапора та День Незалежності

В Новопокровській об’єднаній громаді  пройшли  святкові концерти,вечори відпочинку для молоді.На центральній садибі відбувся великий концерт, присвячений цій ювілейній даті.

Аматори сцени сіл Новопокровка.,Павлівка, Багате(Мопрывське) Григорівка та Котлярівка привітали великою художньо-різноманітною програмою  жителів та гостей ,що прийшли на святкування.

На початку свята маленькі українці-вихованці Новопокровського дитячого садка «Малятко»- разом з групою вихователів душевно запросили всіх  піснею «Ласкаво просимо» та  вручили голові села Скибі О.М. хліб – сіль,який привітав громаду зі знаменною датою,побажав  жителям здоров’я , щастя і процвітання України ,миру і перемоги в нелегкій трагічній боротьбі сьогодення_захисту незалежності нашої держави від російського загарбника.

Урочисто звучали пісні про Україну у виконанні квартету дівчат із с Павлівка,а їх танець з жовто-блакитними полотнами,які в кінці номеру утворили величний український прапор-заворожили душі людей.

Згадали і нелегкий шлях українського народу до створення незалежної держави,боротьбу за свободу від козаків  до героїв Небесної сотні, героїв що в наш час полягли в неоголошеній війні з російським супостатом.Тривожно звучала пісня «Білі Лебеді» в виконанні Ані Шевченко (Новопокровка) ,наганяючи непрохані сльози.

Активно, завзято виступили з виконанням українських пісень та танцями таланти Григорівського БК.Сподобалась і  «Вишиваночка»(Альона Педенко) і «Це моя Україна»(Шевченко Настя) «Лише у нас на Україні»та оригінальний номер «Веселі обручі»(Лисяк Софія).Мопрівці порадували як патріотичними виступами так незабутнє враження залишилося від виступу гурту «Імпульс»(варкаут.кер Дяченко Вячеслав)

Масову музично-танцювальну програму підготували учасники художньої самодіяльності Новопокровки.Активними оплесками дякували глядачі за чудові виступи Аню Шевченко,Альону Трошину, Петренко Анатолія,Горбенко Надію.

Нікого не залишила байдужою програма дитячого садочка (зав.Азарова Н.М.) Дуже приємно вразила їх майстерність,фантазія,творчий потенціал.Душевно , щиро від серця прозвучала пісня «Мамо» у виконанні Азарової Наталі Михайлівни.Впевненності в житті, в піднятті духу додав дует Бея Миколи Павловича та Дядечко Яни піснею «Одна калина».

Запальні танці братів Рибальченко Ярослава та Лисенко Кості та сучасні - гурту «Дівчата» показали всім ,що життя прекрасне і дух український незламний!

                  Хай рясніє плодами червона калина,

                  Не змовкають довіку в садах соловї,

                  І цвіте барвінково моя Україна,

                  Бо ріднішої в світі немає землі.

Виражаємо велику подяку в підготовці та проведенні свята небайдужих підприємців та фермерів громади : Азаровій В.В. Азарову В.І. Жуку О.О. Гуріну В.В. Дядечко М.Ю. Остащенко В.О.Матяжу В.Л. Пільховському Л.О. Череватому Ю.Г.