9 травня в селищі  Новопокровка біля Меморіалу загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 роках пройшов мітинг Пам’яті за участю громади та запрошених гостей: голови територіальної громади Скиби О.М., голови наглядової ради фонду соціального розвитку «Майбутнє»  Касьянова С.П., депутата районної ради Саліженко Л.М., ветеранів війни ,учасників АТО.

Завмерли сади в урочистому цвіті,

Неначе солдат фронтова сивина.

З 9 травня на білому світі

Для нас починається справжня весна.

Громаду привітав Скиба О.М. – людський фактор став вирішальним у смертельній схватці з фашизмом, засвідчивши : не здолати той народ ,який в єдиному пориві, потерпаючи від колосального перенапруження сил, марив Перемогою, уможлививши її.

Від імені фонду «Майбутнє» Сергій Касьянов побажав ветеранам здоров’я, мирного неба, та не залишати поза увагою жодної хати, де є зірка, зігріти душу кожного ветерана, записати їхні спогади, бо прийде той день, коли прозвучить холодна фраза «сьогодні помер останній ветеран Великої Вітчизняної Війни».

Депутат райради Саліженко Л.М. відмітила: «В цей травневий день до обеліску зберуться усі друзі бойові, з кожним роком вас стає все менше, косить час,як  куля у бою. І живі, і ті, кого не стало, навіки залишаються в строю».

Учасники АТО, прийнявши від юних хлопців-старшокласників гірлянду Пам’яті, поклали її до підніжжя Меморіалу як символ того, що ми ніколи не забудемо, якою ціною завойований мир, який зараз потребує захисту від агресора.

Молодь підготувала концерт і побажала всім миру і щастя.

Спасибі солдати, за подвиг століть,

Якому нема і не буде ціни,

За право і щастя родитись і жить,

І сіяти жито на мирні лани.

Завершилося святкування радості Перемоги частуванням солдатської каші.